Acasă Actualitate Apa Nova dezvăluie că DSP i-a cerut să anunțe în mod fals...

Apa Nova dezvăluie că DSP i-a cerut să anunțe în mod fals că apa nu e bună de băut; o cucoană din direcție a chemat și salvarea de nervi!

DISTRIBUIȚI

Compania Apa Nova este condusă de un francez, Veolia Eau-Compagnie Générale Des Eaux deținând 73,69% din acțiuni. În mod firesc managementul societății nu știe că doamna X de la DSP e de la PSD sau Duoamna se ceartă cu PSD sau șeful de la Apele Române e omul lui Mircea Drăghici. Profesioniștii și-au făcut treaba. Șefele de la DSP sunt învățate să învârtă două hârtii și să muncească puțin spre deloc și să răspundă presei că totul e perfect vezi articolul nostru Cucoanele de la DSP București recunosc nonșalant că încalcă legislația. Ministrul Sănătății n-aude, n-a vede

Când a dat piept cu investoitorul străin, directoarea executivă a Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București, Cristina Pelin, a fost luată cu ambulanța SMURD după un puseu de tensiune avut după ce a citit comunicarea profesionistă și transparentă a societății ApaNova:

„Având în vedere că directorul general Apa Nova Bucureşti se află plecat în afara ţării, în calitatea mea de director general adjunct, am fost contact de către reprezentanţii DSPMB pentru a discuta despre sesizările realizate de cetăţeni în spaţiul social media legat de calitatea apei potabile. În cadrul discuţiei, nu ni s-a solicitat realizarea unei comunicări către media.

Între timp, ca urmare a sesizărilor primite în call-center, echipele operaţionale au efectuat prelevări de probe de apă potabilă (atunci când a fost solicitat acest lucru de consumatori precum şi în punctele fixe prestabilite cu Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti) în vederea analizei în laborator. La 30.01, ora 17:30, am notificat Autoritatea Municipală de Reglementare a Serviciilor Publice (AMRSP) privind situaţia existentă, măsurile întreprinse şi a oferit asigurări privind calitatea apei potabile.

Am fost contactaţi de către reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti la ora 18:06, în care ni s-a transmis că DSPMB a prelevat probe de apă potabilă din reţeaua de distribuţie şi au constatat depăşiri ale concentraţiei de clor total, fără a transmite rapoarte de încercare oficiale care să susţină afirmaţiile. Mai precis, s-a primit de la DSPMB doar un tabel în format de imagine.

La ora 18:52, 30.01.2019, tot prin WhatsApp, DSPMB a solicitat ANB să emită un comunicat de presă prin care să se informeze populaţia cu următoarele „apa din reţeaua publică distribuită de SC Apa Nova Buc nu este bună de băut, nu trebuie folosită la prepararea hranei şi pentru igiena personală”.

Având în vedere că existau diferenţe clare între analizele ANB şi DSPMB, fiind în totală contradicţie cu realitatea rezultată din analizele efectuate de noi, ANB şi-a manifestat telefonic (ora 19:30) disponibilitatea către DSPMB de a efectua o campanie comună de prelevări şi analize în cursul nopţii, fiind refuzată de reprezentanţii DSPMB pe motiv că nu au personal şi echipamente disponibile în cursul nopţii.

Doresc să menţionez că reprezentanţii DSPMB au solicitat prin fax, la ora 21:06, ca ANB să transmită un mesaj similar „apa din reţeaua publică distribuită de SC Apa Nova Buc nu este bună de băut, nu trebuie folosită la prepararea hranei şi pentru igiena personală”. Poziţia ANB a fost şi este următoarea: „Întrucât în perioada de referinţă nu s-au înregistrat depăşiri ale indicatorilor fizico-chimici pentru probele de apă prelevat din punctele fixe stabilitate cu instituţia dumneavoastră pentru monitorizarea calităţii apei potabile ale reţelei municipale de distribuţie apreciem că emiterea comunicatului de presă propus ar fi în contradicţie cu realitatea rezultată din analizele efectuate de noi”.

Având în vedere cele menţionate mai sus apreciem că situaţia furnizării apei potabile în municipiul Bucureşti a fost şi este sub control. Apa furnizată a fost şi este potabilă.

Rămânem la dispoziţia tuturor autorităţilor interesate în vederea clarificării oricăror nelămuriri privind această situaţie.”, anunță compania.

2 COMENTARII

  1. Deci sa intelegem ca de calitatea apei in Bucuresti si de sanatatea oamenilor care consuma aceasta apa “francezul” raspunde? Greseala e a DSP-ului care e reprezentantul statului (corupt sau nu e alta discutie) si care trebuia, ca urmare a rezultatelor facute in Laboratorul National de Referinta si Supraveghere aCalitatii Apei, sa comunice populatiei bucurestene, conform procedurilor, ca apa potabila a francezului e plina de clor.

    • Nu tati! Cu autocritica a fost inainte de 1989. Trebuie sa intelegem ca reprezentantul statului ii cere unui privat sa comunice pentru el, stat. Pai ala isi pierde jobul daca accepta asa ceva! De ce nu a comunicat direct DSP? Sunteti nebuni cu totii? Daca la tine la firma vine politia si aresteaza pe unul ca a furat de la un client iti cere tie sa dai comunicat? Sau dau ei direct? Cand vreodata o sa-si faca un francez autocritica?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.