Acasă Actualitate Aproape 1.200 de pacienţi COVID-19 au apelat la centrele de evaluare ambulatorie...

Aproape 1.200 de pacienţi COVID-19 au apelat la centrele de evaluare ambulatorie deschise în spitalele PMB

DISTRIBUIȚI

Până în prezent, la aproape o lună de la înfiinţarea primelor centre de evaluare ambulatorie pentru pacienţii COVID-19 în spitalele administrate de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), au fost evaluaţi 1.200 de pacienţi COVID-19.

În acest moment, în şapte din cele 19 spitale ale Primăriei Capitalei funcţionează centre de evaluare COVID-19 – cu capacitatea totală de 43 de paturi pentru spitalizare de zi -, alte două unităţi sanitare derulând pregătiri pentru deschiderea unor centre similare în perioada următoare.

În funcţie de specificul fiecărui spital şi de spaţiul disponibil, centrele de evaluare au fost amenajate în interiorul unităţilor sanitare sau în containere special amenajate în acest scop, evident respectând toate măsurile de protecţie în vigoare.

Reamintim că persoanele infectate cu virusul SARS-CoV-2 se pot prezenta la oricare centru de evaluare fără bilet de trimitere, doar pe baza confirmării infecţiei printr-un test antigen rapid sau un test RT-PCR.

Indiferent dacă au sau nu statutul de asigurat, pacienţii beneficiază de o evaluare amănunţită a stării de sănătate şi pot primi tratament antiviral gratuit, în regim de spitalizare de zi.

Se diminuează astfel presiunea asupra sistemului sanitar, iar pacienţilor COVID-19 care prezintă anumiţi factori de risc le este asigurat un acces rapid şi eficient la serviciile medicale necesare.

În centrul de evaluare, pacientul este supus unor analize medicale, i se măsoară temperatura, saturaţia de oxigen, tensiunea, şi îi sunt evaluate simptomele. Există şi posibilitatea unei evaluări imagistice, pentru a vedea dacă există afectare pulmonară. De asemenea, se procedează la identificarea factorilor de risc şi la evaluarea antecedentelor personale patologice ale pacientului.

După parcurgerea acestor paşi, medicul va stabili schema de tratament, în centrele de evaluare putând fi prescrise inclusiv antivirale.

Centrele de evaluare deschise în spitalele Primăriei Capitalei şi programul lor de funcţionare:

1. Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş” – Secţia Exterioară Pipera (L – D, 08:00 – 20:00);

2. Spitalul Clinic „Dr. I. Cantacuzino” (L – V, 14:00 – 20:00);

3. Spitalul Clinic de Nefrologie „Carol Davila” (L – V, 08:00 – 20:00);

4. Spitalul Clinic Colentina (L – D, 08:00 – 20:00);

5. Spitalul Clinic „Nicolae Malaxa” (L – V, 08:00 – 20:00);

6. Spitalul de Pneumoftiziologie Sf. Ştefan (L – V, 08:00 – 18:00);

7. Spitalul Clinic Sf. Maria (L- V, 08:00 – 20:00);

8. Spitalul Clinic Colţea (în curs de amenajare);

9. Spitalul Clinic „Prof. Dr. Th. Burghele” (în curs de amenajare).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.