Acasă Actualitate Aproape 2000 de absolvenți la UMF Carol Davila în 2018

Aproape 2000 de absolvenți la UMF Carol Davila în 2018

DISTRIBUIȚI

Promoţia anului 2018 a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, numără 1.944 de absolvenţi , cu 87 mai mulţi faţă de promoţia anului trecut, o diferenţă semnificativă înregistrându-se la nivelul Facultăţii de Medicină unde, anul acesta, sunt 1.223 de absolvenţi, comparativ cu 907 licenţiaţi în 2017.

Cu doar câteva zile înaintea deschiderii noului an universitar, promoţia-2018 a Facultăţii de Medicină a UMF „Carol Davila”, promoţie ce poartă numele reputatului chirurg şi urolog român, Theodor Burghele, prin cei 1.223 de absolvenţi ai Facultăţii de Medicină, va face să răsune încă o dată, în cadrul unei festivităţi de gală, cunoscutul imn Gaudeamus Igitur. Evenimentul va avea loc joi, 27 septembrie, ora 12, pe scena amenajată special în incinta Pavilionului Central al Complexului Expoziţional Romexpo din Bucureşti. Este de menţionat faptul că, la Facultatea de Medicină, la începerea studiilor de licenţă, în urmă cu 6 ani, erau înscrişi 1.324 de studenţi.

„Ne bucură faptul că, în anul centenarului Marii Uniri, Universitatea noastră, prin Facultatea de Medicină, reuşeşte să dea României un număr record, pentru ultimii ani, de medici care, printr-un efort susţinut în cei şase ani de studii de licenţă, ajung astăzi să depună jurământul lui Hipocrate pentru a se dedica uneia dintre cele mai nobile profesii” a declarat Acad. I.Sinescu, Rector al UMF „Carol Davila” Bucureşti.

Potrivit Acad. I.Sinescu ” prin numele reputatului chirurg şi academician, Theodor Burghele, ce i-a fost acordat simbolic acestei promoţii, dar şi prin faptul că aceşti absolvenţi devin medici în anul Centenarului Marii Uniri a României, acestora le revine onoarea, dar şi obligativitatea de a demonstra valoare şi performanţe, creionând peste timp o istorie modernă a medicinei româneşti a cărei bază solidă a fost pusă de nume mari precum Carol Davila sau laureatul premiului Nobel , George Emil Palade”.

La rândul său, prorectorul pe probleme studenţeşti, prof.dr. Viorel Jinga a ţinut să le amintească tuturor absolvenţilor UMF „Carol Davila” că ” astăzi păşiţi într-o nouă etapă a vieţii, iar noi toţi ne punem mari speranţe în dumneavoastră că veţi creiona un viitor performant atât pentru medicina românească în ansamblul său, cât şi pentru întreaga Românie care astăzi, la an centenar, traversează o etapă grea, pe care chiar voi, o puteţi simplifica prin profesionalism şi devotament”

Cele patru facultăţi ale UMF „Carol Davila” din Bucureşti numără anul acesta 1.944 de absolvenţi: Facultatea de Medicină- 1.223 absolvenţi, Facultatea de Medicină dentară-334 de absolvenţi, Facultatea de Farmacie- 199 de absolvenţi, iar cea de Moaşe şi Asistenţă Medicală-FMAM- un total de 188 de absolvenţi .

„Acum 6 ani, m-a cuprins un sentiment de mândrie când am păşit pentru prima dată în Amfiteatrul Mare al Facultăţii de Medicină, amfiteatru care poartă numele lui George Emil Palade, laureat al premiului Nobel şi unul dintre cei mai remarcabili alumni ai Universităţii noastre. Numele lui, precum şi alte nume răsunătoare care au trecut prin Universitatea „Carol Davila”, m-au inspirat mereu spre autodepăşire şi spre performanţă. Acum, la finalul studiilor, îmi dau seama de misiunea grea, dar nobilă, pe care asemenea predecesori ne-o impun mie şi colegilor mei. Pentru a onora prestigiul pe care aceste mari personalităţi l-au adus medicinei româneşti, trebuie să ne maturizăm şi să ne responsabilizăm, să ne ferim mereu de superficialitate şi de nepăsare şi să încercăm să fim la rândul nostru modele demne de urmat pentru generaţiile viitoare” a declarat Andrei Neagu, Şeful Promoţiei „Theodor Burghele” 2018 a Facultăţii de Medicină „Carol Davila” Bucureşti.

„Ceremonia de absolvire este, pentru studenţii medicinişti, o manifstare anuală, care ne aduce împreună pentru a sărbători rezultatul celor 6 ani de muncă a colegilor mai mari. Una dintre particularităţile profesiei pe care absolvenţii o vor începe în curând este faptul că medicina este o profesie de echipă desăvârşit. Astfel, este doar o chestiune de timp până ce vom ajunge din nou să lucrăm împreună, generaţii diferite şi diverse, motivate de acelaşi scop comun. Însă, momentan, sărbătorim cu toţii reuşita şi efortul depus. Felicitări, dragi absolvenţi, sunteţi un model demn de urmat” a precizat preşedintele Societăţii Studenţilor Medicinişti, Teodor Ctistian Blidaru.

Emoţionantul eveniment va avea loc pe 27 septembrie, începând cu ora 12:00, în Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti, adunând aproximativ 7.000 de participanţi: absolvenţi, părinţi, profesori. Festivitatea se anunţă a fi întru totul deosebită, fiind deschisă şi moderată de domnul Prof. Univ. Dr. Cătălin Cîrstoiu, Decan al Facultăţii de Medicină, în spiritul anului centenar 2018. Alături de acesta, vor fi prezente şi alte personalităţi ale medicinei româneşti actuale, precum şi E. S. Dl. Saker Malkawi, Ambasadorul Regatului Hasemit al Iordaniei la Bucureşti şi E. S. Dl. Ahmad Jaradat, Ambasador al Regatului Hasemit al Iordaniei în Algeria, care vor aduce Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” deosebitele consideraţii din partea Ambasadei Regatului Hasemit al Iordaniei. Festivitatea de Absolvire va fi încheiată prin rostirea Jurământului de către absolvenţii promoţiei 2018 împreună cu Decanul Facultăţii de Medicină , prof. dr. Cătălin Cîrstoiu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.