Acasă Actualitate Aproape 2000 de minori sunt infractori

Aproape 2000 de minori sunt infractori

DISTRIBUIȚI

Aproximativ 2.000 de minori au săvârsit, în primele trei luni ale acestui an, fapte penale, infracțiunea comisă cel mai des fiind furtul, potrivit datelor centralizate de Autoritatea Naționala pentru Protecția Drepturilor Copilului (ANPDC), publicate, ieri, pe site-ul instituției.
Din cei 1.908 minori care au comis fapte penale, doar 726 dintre ei răspund penal. Furtul este infracțiunea comisă cel mai des de minori, atât în cazul celor care răspund penal (437), cât și în cazul celor care nu răspund penal (883).
Numărul minorilor care au săvârșit o faptă penală, dar care nu răspund penal, este de 1.182, printre care 883 de minori au fost prinși la furat, alți 44 au fost acuzați de tâlhărie, 25 acuzați de vătămare corporală, 10 de viol, doi de omor și unul de prostituție. Alți 217 au comis alte fapte.
Pentru 339 dintre minorii care au săvârșit o faptă penală, dar nu raspund penal, instanța a dispus o măsura de protecție, 300 primind supraveghere specializată, iar 39 fiind dați în plasament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.