Acasă Actualitate Apropiat al Alinei Bica săltat de DNA. Ionuț Mihăilescu a fost polițist...

Apropiat al Alinei Bica săltat de DNA. Ionuț Mihăilescu a fost polițist judiciar

DISTRIBUIȚI

Consilierul Alinei Bica, fostul polițist judiciar și fost vicepreşedinte, cu rang de subsecretar de stat, al Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie. Ionuț Florentin Mihăilescu (foto știripesurse.ro) este audiat la această oră la DNA, în dosarul de corupție al fostei șefe DIICOT. În același timp la DNA este audiată și Alina Bica.

Dosarul în care ar fi implicat consilierul Alinei Bica este o disjungere a dosarului inițial al fostului șef DIICOT. Consilierul Alinei Bica ar fi acționat ca intemediar între Bica și omul de afaceri Ovidiu Tender.

În ordonanța de disjungere apare numele afaceristului Ovidiu Tender, despre care procurorii anticorupție suspectează că ar fi apelat la ajutorul Alinei Bica prin consilierul acesteia, Ionuț Florentin Mihăilescu, pentru ca aceasta sa îi formuleze apărări favorabile în dosarul „Rafo-Carom”. Același dosar în care Alina Bica l-a trimis în judecată pe Ovidiu Tender. Procurorii DNA susțin că în schimbul acestui sprijin, Alina Bica ar fi primit de la Ovidiu Tender bunuri imobile, pe care le-ar fi trecut în proprietatea unei alte persoane pentru disimularea provenienței acestora.

Un martor le-a dezvăluit anchetatorilor că Ştefan Gavrilă, zis Lucian, a primit apartamente şi terenuri pe numele său, ce reprezentau șpăgile ce-i reveneau Alinei Bica și lui Ionuț Florentin Mihăilescu , cu care aceasta avea o relație după cum reiese din ordonanața de disjungere întocmită de DNA în dosarul trimis în judecată. Ulterior Ștefan Gavrilă a ameninţat-o pe fosta şefă antimafia ca nu îi mai dă nimic.
Martorul l-a prezentat pe Gavrilă ca fiind  bodyguard-ului lui Cătălin Botezatu dar acesta a negat că ar fi avut vreodată gardă de corp. Confuzia ar fi putut apărea de la scandalul din nopatea de Revelion din 2012 din clubul Bamboo, unde Botezatu este acționar, când a fost implicată și firma NSG Guard, condusă de Ștefan Gavrilă și mai mulți polițiști au fost pe punctul de a-și pierde joburile.

„Din actele si lucrarile dosarului nr.446/P/2014 a rezultat ca Mihailescu Ionut Florentin si Bica Alina Mihaela au dobandit bunuri imobile (teren), iar pentru disimularea provenientei acestora, actele de proprietate au fost intocmite pe numele lui Gavrila Stefan si pe numele altor persoane interpuse”, se arată în ordonanţa procurorilor care se ocupă de caz, Gheorghe Popovici şi Dănuţ Volintiru.

Potrivit martorilor audiaţi, Ştefan Gavrilă a fost bun prieten al celor doi şi până la un moment dat a fost omul lor de încredere. Unul dintre martori a dat exemplul unui apartament din zona Alba Iulia, din Capitală, care în acte a fost trecut pe numele lui Ştefan Gavrilă, dar în realitate îi aparţinea lui Mihăilescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.