Home Actualitate Aproximativ cinci tone cu hasis, in cutii de masline

Aproximativ cinci tone cu hasis, in cutii de masline

DISTRIBUIŢI

Politistii constanteni au descoperit joi, in terminalul Socep al Portului Constanta, patru containere care contineau aproximativ 4,7 tone de hasis. Acestea au fost descarcate, recent, de pe un vapor care a venit din Maroc si, potrivit documentelor de insotire a marfii, contineau masline verzi.

Cele patru containere au fost transportate cu nava Sariska, sub pavilion Panama, aceeasi nava cu care au fost aduse si cele noua tone de hasis descoperite la Constanta la mijlocul lunii februarie. Containerele au fost aduse din Portul Casablanca (Maroc) si erau destinate firmei Tornasic SRL din Bragadiru. Exportatorul este firma Karachi Import & Export din orasul marocan Fes. Documentele vamale atesta ca fiecare container are o incarcatura de 21 de tone. In containere se afla cate 2.250 de cutii de carton, care contin, la randul lor, sase cutii metalice, avand in jurul lor nisip imbibat cu ulei de masline. Dupa ce au fost desfacute, politistii au gasit in cutii placi de hasis infasurate cu banda adeziva de culoare maronie. Politistii Serviciului de Combatere a Crimei Organizate din IPJ Constanta au constatat ca inauntrul containerelor erau si masline, in cantitati nesemnificative.

Destinatarul, societatea Tornasic, are sediul social in municipiul Slobozia, judetul Ialomita, si punct de lucru in comuna Bragadiru. Asociatii firmei Tornasic sunt Carniciu Aurica, de 70 de ani, din Slobozia, Marius Laurentia Carniciu, de 43 de ani, domiciliat in New York, si cetateanul grec Avegeris Sergiost, de 43 de ani, rezident in Slobozia. Agentul armatorului din Portul Fes este MSCU Mediteranean Shiping Co, cu sediul in Geneva, firma avand, in Romania, reprezentanta MSCU Shiping Bucuresti, care este agent al armatorului din portul de descarcare. La adresa firmei din comuna ilfoveana Bragadiru, situata pe soseaua Clinceni numarul 2, se afla numai o cladire a SC Tornasic, pe care o echipa de muncitori o amenajau pentru a depozita marfa care urma sa soseasca de la Constanta. -Aici a fost un grajd al fostului CAP din Bragadiru, iar la inceputul acestei saptamani ne-a contactat Marius Carniciu, ca sa refacem cladirea ca pe un depozit-, au afirmat muncitorii. Patronul firmei Tornasic i-a anuntat pe acestia ca marti trebuie sa soseasca de la Constanta 37.200 kilograme de masline. -Asteptam de trei zile maslinele, iar acum am auzit ca era un transport de droguri-, au mai spus muncitorii. Conform declaratiilor acestora, firma Tornasic a fost infiintata inca din 1991, iar pana acum, Carniciu s-a ocupat de importul de cafea.

-Politistii Serviciului de Combatere a Crimei Organiate si cei din cadrul Directiei Antidrog din IGP au descoperit, ieri dimineata, in cele patru containere, 1.911 cutii de masline, in interiorul carora erau ascunse drogurile. In fiecare cutie, care ar fi trebuit sa aiba cate patru kilograme de masline, se aflau cate doua calupuri dreptunghiulare de hasis, care cantareau in jur de 2,5 kilograme, iar diferenta de greutate de pana la patru kilograme era nisip imbibat cu ulei de masline-, ne-a declarat, ieri, in exclusivitate, seful IJP Constanta, colonelul Jipa. Nava sub pavilion Panama, Sariska, a efectuat, in acest an, noua transporturi cu destinatia Portul Constanta. Cele patru containere cu hasis au ajuns in Constanta in data de 13 aprilie.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.