Acasă Actualitate Arafat: medicii nu trebuie să denunțe „vaccinații la chiuvetă”

Arafat: medicii nu trebuie să denunțe „vaccinații la chiuvetă”

DISTRIBUIȚI

Raed Arafat susține că medicii nu trebuie să-i reclame la Poliţie pe cei care sunt vaccinaţi „la chiuvetă”, respectiv au certificate false de vaccinare, ci să folosească această informație pentru a putea stabili tratamentul corect al bolnavului COVID-19.

„Dacă persoana spune că e vaccinată şi ştie că nu este, riscă ca medicul să ia o decizie greşită şi să nu intre pe anumite scheme de tratament (…) Dacă o persoană este pozitivă şi ajunge la medic, va trebui să spună clar medicului care este statusul ei real, ca medicul să ia decizia corectă cu privire la tratament. (…) Medicul, clar, are obligaţia să păstreze secretul pacientului şi să nu-l reclame mai departe şi să folosească această informaţie pentru stabilirea tratamentului pacientului. Adică pacientul nu ar trebui să aibă teamă că, dacă spune medicului, atunci se va trezi pacientul cu dosar penal şi mai degrabă pacientul să spună medicului care îl tratează că totuşi nu este vaccinat corect, pentru ca medicul să stabilească care este demersul terapeutic corect”, a declarat Arafat, citat de Agerpres.
Şeful DSU a precizat că „medicul, în mod normal, trebuie să păstreze secretul pacientului”, iar dacă „pacientul decide, la un moment, să discute cu Poliţia că el a fost nevaccinat şi avea certificat fals, poate să solicite acest lucru”. Astfel, a completat el, poate ajuta la salvarea altor vieți.

1 COMENTARIU

  1. Un cetațean al Romaniei, in deplina cunostinta de cauza asupra existentei unei fapte de natura penala, este obligat sa nu deninte aceasta fapta pt ca ar fi „secret profesional” ???
    Adica, daca se prezibta la medic un pacient cu capul spart, care declara ca și-a spart capul in timp ce-si omora vecinul, medicul ar trebui sa nu sesizeze Politia, ca e „secret profesional”.
    Din proprie experienta va spun caci schemrle terapeutice actuale (ultima actualizata de MS in 12.aug) nu precizeaza abirdari diferite „vaccinat / nevaccinat”, orientarea tratamentului fiind strict in functie de severitatea bolii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.