Home Actualitate Arafat știa că ISU încasează sponsorizări de la cei controlați

Arafat știa că ISU încasează sponsorizări de la cei controlați

DISTRIBUIŢI

Toți inspectorii ISU cereau bani tuturor pentru a da autorizații, a susținut jurnalistul Cătălin Tolontan, în cadrul emisiunii X-Press, moderată de Sabin Orcan pe B1 TV. El a mai precizat că de la Raed Arafat până la DNA și conducerea Ministerului de Interne, toată lumea știa despre aceste ”sponzorizări”. În plus, nervozitatea pe care ei o arată față de aceste dezvăluiri par a arăta că ei cunosc mai multe și se tem că dezvăluirile ar putea ajunge într-o direcție care ar putea să-i vizeze direct.

”Toți inspectorii din toată țara cereau bani tuturor. Domnul Arafat, după cum a mărturisit, știa de sposorizări. Nu știa doar Arafat, ci și DNA, conducerea Ministerului de Interne, conducerea IGSU, ISU locale, adică toată suflarea. Nimeni nu a văzut un conflict de interese.

S-a întâmplat Coelctiv și un judecător de la Tribunalul Militar București vine și spune că e imposibil ca oamenii care au cerut sponsorizări să mai poată face un control corect. El mai spune că nu crede că sunt vinovați doar cei doi pompieri reținuți. Șefii care susțin cu seninătate, mai spune judecătorul, că nu știau sunt ei înșiși chestionabili cel puțin de către DNA.

Tot sistemul știa și a interpretat că nu sunt dăunătoate actului de control. Acum Arafat zice acum că e un conflict de interese. E o schimbare ca urmare a ce s-a îmtâmplat la Colectiv.

Cred că faptele duc undeva. Cred că ele vor decide pentru că vor arăta cum funcționează sistemul pentru că el încă mai funționează.

Directorul de la Teatrul din Sibiu spune că i se cereau bilete. Oamenii au început să vorbească. La Bacău i-a strâns șeful pe cei la ISU și le-a cerut să nu mai vorbească cu presa.

Respectul meu ca cetățean pentru Arafat e enorm. El a muncit mult alături de alți oameni și a făcut un lucru remarcabil, dar trebuie să răspundă la întrebări.
Remarc o nervozitate excesivă având în vedere că noi rămânem lângă fapte și punem documentele pe masă.
Arafat și alții din ISU și din Ministerul de Interne sunt excesiv de nervoși având în vedere că nu sunt vizați direct de ceea ce discutăm, dar ei probabil știu mai multe și lucrurile merg într-o direcție care s-r putea să fie mult mai dificile.

Arafat oscilează, nu-și dă seama care sunt consecințele concrete. Vom vedea în zelele următoare chestiuni legate strict de Colectiv. Au venit procurorii cu afirmații, rămâne să auzim și versiunea apărării. Posibil să auzim lucruri nu foarte comode. Când vor vorbi cei care se apară, s-ar putea să aflăm și alte lucruri care ar putea să-i vizeze și pe șefii pompierilor.

Nu are importanță dacă îi condiționau (pompierii pe cei pe care îi controlau). Dacă era conflict de interese nu aveau voie să facă asta, indiferent cu câtă bună intenție făceau asta.

Suntem într-o țară în care credem că avocații nu fac parte din sistemul de justiție. Și în Parlament s-a vorbit de avocați ca anexă a justiției și nu este corect. Avocații nu sunt anexa justiției”, a susținut Tolontan. Mai multe pe www.tolo.ro

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.