Acasă Actualitate Asfaltare după metoda meșterului Manole: ce se ridică astăzi se dărâmă mâine

Asfaltare după metoda meșterului Manole: ce se ridică astăzi se dărâmă mâine

DISTRIBUIȚI

De mai mult de o lună de zile, traficul rutier pe strada Ionescu Gion, între Logofăt Udriște și Calea Călărașilor, din sectorul 3 al Capitalei, a fost închis din cauza unor lucrări la rețeaua de canalizare. Ca și lungimea, lucrarea, ce-i aparține firmei Apa Nova, nu are mai mult de 50 de metri. Antreprenorul care a executat lucrarea este SC Poni Con SRL, o firmă celebră care în 2002 – 2004 a "supt" peste 123 miliarde de lei (vechi) din bani publici pentru astfel de lucrări. Cu chiu, cu vai, partea de lucrare ce viza rețeaua de canalizare a fost terminată. În ceea ce privește asfaltarea drumului, firma care trebuia să execute această lucrare este SC Tehnologica Radion SRL, ai cărei muncitori au asfaltat atât de "bine" acea porțiune de câțiva zeci de metri, încât asfaltul s-a surpat sub roțile unui camion de-al firmei. 
Muncitorii firmei SC Tehnologica Radion SRL au omis șanțul și au turnat asfalt cum au știut ei mai prost și mai superficial. Și pentru că există un proverb care spune "Cine sapă groapa altuia, cade singur în ea", un camion aparținând aceleiași firme a trecut peste munca de mântuială a muncitorilor și s-a scufundat la propriu în asfalt. Autovehiculul de mare tonaj, care a căzut pur și simplu în groapa despre care se presupunea că ar fi trebuit să fie asfaltată, a zăcut o zi întreagă acolo, până când Apa Nova a trimis o echipă care a eliberat camionul. Paradoxal, camionul era încărcat cu bitum, care urma să fie turnat pe strada Ionescu Gion, iar apoi lucrarea s-ar fi terminat cu "succes". Din fericire, asfaltul a cedat sub camionul firmei și nu al unei persoane fizice, care probabil nu și-ar fi recuperat nicidată paguba.

Firme celebre, care au contribuit la o muncă de mântuială

În ceea ce privește firmele care au contribuit la executarea unei lucrări de "succes", acestea sunt SC Poni Con SRL, cunoscută ca firmă de casă a instituțiilor publice. În doar doi ani, în perioada 2002-2004, firma a primit de la patru instituții publice contracte a căror valoare depășeau 120 miliarde de lei vechi. Practic, se dovedea o firmă bună la toate: a câștigat lucrări de reparații de canale, conducte sau străzi. De menționat este faptul că asociat la acestă firmă este fiul consilierului PSD, Popescu Cornel. Cât despre SC Tehnologica Radion SRL, și aceasta a mai fost implicată în câteva scandaluri de presă. De menționat este faptul că nu a fost niciodată penalizată pentru vreo lucrare de proastă calitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.