Acasă Actualitate Asociația Prefecților din România își va alege un nou președinte prin vot...

Asociația Prefecților din România își va alege un nou președinte prin vot online

DISTRIBUIȚI

Asociația Prefecților din România își va alege un nou președinte prin vot online, au decis, la Rânca, cei 37 de prefecți din țară care au participat, timp de două zile, la o întrunire a asociației, a declarat corespondentului Mediafax prefectul de Gorj, Liviu Andrei, organizator al reuniunii.
Andrei a spus că membrii asociației au convenit ca în perioada următoare prefecții interesați să candideze la șefia asociației să își înainteze candidaturile la Ministerul Administrației și Internelor, după care votarea se va face electronic.
„Domnul secretar de stat în MAI Mihai Capră este președintele asociației noastre, dumnealui fiind anterior prefect de Galați. Acum nu mai poate fi însă pentru că este incompatibil și de aceea este nevoie de un nou președinte, pe care am convenit cu toții să îl alegem prin vot online, lucru care se va întâmpla în perioada următoare“, a afirmat ieri prefectul de Gorj, Liviu Andrei.
El a adăugat că la întâlnirea de la Rânca prefecții din țară au prezentat către Ministerul Administrației și Internelor un punct de vedere comun la noul proiect de lege care va reglementa modul de funcționare a instituției Prefectului.
Una dintre solicitările formulate de prefecți se referă la „securizarea“ funcției de prefect, Andrei precizând că lucrul acesta ar însemna inclusiv o eventuală politizare a postului.
Potrivit acestuia, prefecții au cerut MAI și clarificarea statutului pe care îl au secretarii de comune și orașe, care nu se subordonează nimănui în prezent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.