Home Actualitate Astăzi începe la CAB procesul în care Dan Voiculescu e judecat pentru...

Astăzi începe la CAB procesul în care Dan Voiculescu e judecat pentru șantaj

DISTRIBUIŢI

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti (CAB) judecă miercuri primul termen în dosarul de şantaj în care sunt acuzaţi Dan Voiculescu şi fiica sa Camelia. Omul de afaceri şi fiica sa au fost trimişi în judecată, pe 1 octombrie 2013, alături de directorul general Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu, şi de fostul şef ANAF Şerban Pop, în dosarul care vizează şantajarea administratorului RCS&RDS, Ioan Bendei.

Dosarul de şantaj în care este implicat Dan Voiculescu are mai mulţi actori. Directorul general Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu care este acuzat de şantaj; Dan Voiculescu, fiica sa, Camelia Voiculescu, George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL au fost acuzaţi de complicitate la şantaj şi Şerban Pop, preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală la data faptelor, este acuzat că a furnizat informaţii clasificate.

La polul opus, se află administratorul RCS&RDS, Ioan Bendei, partea vătămată din dosar.

Potrivit rechizitoriului DNA, miza şantajului era semnarea unui contract de retransmisie a posturilor de televiziune Antena TV Group SA la preţul dictat de inculpat, adică 6.480.000 euro pe an, pe o durată de cinci ani.

Pentru a îşi atinge acest scop, suspecţii din acest dosar au recurs la mai multe tactici. În perioada 16 aprilie – 21 mai 2013, directorul general al SC Antena TV Group, Sorin Alexandrescu l-a ameninţat pe administratorul RCS&RDS cu dezvăluirea unor presupuse fapte de corupţie în cazul în care nu va accepta termenii contractului. Ameninţările iniţiate de inculpaţi au fost făcute verbal, dar şi printr-un spot publicitar realizat din dispoziţia Cameliei Voiculescu şi a lui Sorin Alexadrescu la 8 mai 2013. Clipul a fost difuzat pe toate posturile TV Antena Group în perioada 9-30 mai 2013, de cinci ori pe zi. În materialul video erau promise telespectatorilor dezvăluiri ale unor fapte de corupţie care ar implica RCS&RDS.

De asemenea, şantajul a mai fost realizat şi în scris, prin documente trimise de către Intact Publishing SRL şi semnate de George Matiescu.

Anchetatorii au mai menţionat că rolul jucat de Şerban Pop, preşedintele ANAF la acea vreme, în acest dosar a fost de a-i furniza lui Sorin Alexandrescu informaţii confidenţiale obţinute de la angajaţii Gărzii Financiare.

Dan Voiculescu mai este judecat într-un alt dosar de şantaj după ce ar fi ameninţat, direct, sau prin intermediari, trei oameni de afaceri pentru a încheia contracte de publicitate cu trusturile sale de presă.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.