Home Politic Incredibil! Meleșcanu a cerut voie la BEC să schimbe actualele adrese ale...

Incredibil! Meleșcanu a cerut voie la BEC să schimbe actualele adrese ale secțiilor de votare din străinătate

DISTRIBUIŢI

 

 

Una din măsurile „gândite” de Meleșcanu, noul ministru de Externe, pentru turul doi a fost „ca unele secții de votare să își desfășoare activitatea la al doilea tur de scrutin la alte adrese, fără schimbarea numărului secției de votare și a celorlalte elemente constitutive.” MAE a cerut voie la BEC așadar să schimbe adresele secțiilor de votare. Probabil în ideea că vor muta secția din orașul X în orașul Y, păstrându-i numărul de ordine. Păi parcă spuneau și el și Corlățean că nu au aprobare de la autoritățile locale să facă asta. Mincinoșii! Evident că BEC a răspuns din nou că „organizarea și numerotarea secțiilor de votare din străinătate este o atribuție exclusivă a MAE” și că solicitarea lui Meleșcanu excede competența BEC. Totodată MAE a cerut voie BEC-ului ca din tabelul electoral să fie completate doar numele, prenumele, CNPul și localitatea de domiciliu. BEC a răspuns că modelul tabelului este stabilit prin HG 709/2014 și nu poate fi modificat decăt printr-un alt HG. Deci MAE s-a adresat greșit BEC-ului cu această întrebare, evident, intenționat. Pentru că Meleșcanu e absolvent de drept, e adevărat că în 1964, pe când bunica fiului meu era fată mare dar acum cinci ani voia judecător la CCR. Doamne ferește!

 

Meleșcanu a mai adresat două întrebări BEC, întrebări la care BEC mai răspunsese și lui Corlățean și Biroului Eelectoral pt. Străinătate în scris în data de 7.11.

 

Deci am scăpat de Corlățean și am dat de ta-su: Meleșcanu nu numai că nu face alte secții dar imaginează tot felul de scenarii pentru a îngreuna și mai mult votul în diaspora. Am mai pierdut o zi importantă pentru ca Meleșcanu să pună întrebări prostești sau la care deja se răspunsese. Dar stați liniștiți români din străinătate, 800 de angajați MAE vor petrece week-enduri la Paris, Londra, Torino, Spania, Irlanda, Germania pe bani publici, pentru a veghea la buna desfășurare a alegerilor. Adică mai întâi o să voteze ei pe dl. Ponta și apoi o să întrați și voi în secție.

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.