Acasă Actualitate Atac terorist asupra Barajului Bicaz

Atac terorist asupra Barajului Bicaz

DISTRIBUIȚI

Pentru anihilarea teroristilor au intervenit 300 de jandarmi. La actiune, si-au conjugat eforturile specialisti in desant aerian, scafandri, tragatori de elita si alpinisti. Luptele au durat doua ore.

Numeroase trupe de interventie ale Jandarmeriei Romane au intervenit in forta pentru anihilarea actiunii teroriste de la Barajul Bicaz, uzand de intregul arsenal de lupta si de o paleta larga de metode tactice, specifice unor astfel de situatii. Dupa doua ore de lupta, dusmanul a fost anihilat, barajul, ferit de distrugere, iar populatia din aval, protejata de o catastrofa iminenta. Acestea ar fi fost primele randuri ale articolului nostru, daca intamplarea de joi n-ar fi fost doar o simulare a unei actiuni teroriste, conceputa ca tema al unui exercitiu de lupta, in care au fost implicati peste 300 de luptatori antitero de la Brigada 11 mobila Bucuresti si Comandamentul de Jandarmi teritorial Bacau. Primii care au intrat in lupta au fost jandarmi, care au facut o demonstratie de coborare in rapel pe zidurile laterale ale barajului, tragand salve de focuri in dusmanul imaginar. Dupa aceea, au intrat in scena patru automobile Aro, care au escaladat un teren accidentat la Podiceni. Din nou teroristi, din nou focuri de arma si viteza in actiune. Urmeaza un exercitiu demonstrativ pe oglinda lacului de acumulare. Aici, un vas este sechestrat de teroristi, echipajul luat ostatic si nava purtata in larg. Fortele antitero sunt la datorie. Un elicopter aduce in scena un grup de scafandri, care ataca si anihileaza noii stapani ai vasului. Aceeasi rapiditate, precizie si iscusinta in actiune.

Ambuscada la viaductul Valea Mormantului

Teroristii vor sa arunce in aer barajul. Se pregateste o ambuscada, pentru a opri transportul de explozibil. Nu se vede nici un dispozitiv de lupta, dar, o data cu sosirea transportului, rasar ca din pamant o multime de luptatori si armele lor de foc, care opresc brusc actiunea. Finalul avea sa fie apoteotic. Un intreg complex de tehnica si tactica de lupta suprima fortele distrugerii. Apar in scena, scafandri, barci cu motor, avioane, elicoptere, parasutisti si alpinisti, intr-o sincronizare perfecta. In cateva minute, totul este daramat asemeni unui joc de domino. Se instaleaza linistea si ordinea. Intra in scena presa. Apar primele ecouri. -A fost un exercitiu profesionist si am vazut multe aspecte ale dezvoltarii acestui profesionalism, in apa, in aer sau la sol. Stiu din experienta ca este foarte greu sa integrezi toate acestea intr-o singura operatie. Sunt foarte impresionat-, a declarat general maior Cornelius Nicolaas Jascobus Noisingh, comandantul Jandarmeriei Olandeze, care a asistat la demonstratia trupelor romanesti.

Ion Asavei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.