Acasă Actualitate Atentie la petarde!

Atentie la petarde!

DISTRIBUIȚI

Dupa ce anul trecut mai multi copii au ramas fara vedere din cauza unor explozii provocate de petarde, directorul Spitalului de Urgente Oftamologice, dr. Monica Pop, a tinut sa traga un semnal de alarma in legatura cu eventualele nenorociri care s-ar putea produce. Anul trecut, Camera de Garda a Spitalului a fost luata cu asalt de pacienti, doar in noaptea de Anul Nou fiind operate sapte persoane, din care patru si-au pierdut vederea. Cei mai multi dintre cei care si-au pierdut vederea din aceasta cauza sunt copii, asa ca medicii fac apel la parinti sa-i supravegheze cu atentie.

Potrivit dr. Pop, petardele artizanale sunt cele mai periculoase, intrucat nu respecta tehnica de fabricatie, astfel incat momentul aprinderii nu coincide cu cel al exploziei.

-Petardele pot provoca grave leziuni oftamologice, ducand chiar la pierderea globului ocular. Am avut pacienti care din aceasta cauza au fost obligati sa poarte proteze oculare-, a conchis dr. Pop.

Directorul Spitalului de Urgente Oculare considera ca folosirea petardelor ar trebui interzisa si acceptata doar intr-un cadru organizat.

-Am vazut oameni care lanseaza petarde fara ca politia sa intervina. Consider ca trebuie sa existe patrule de politie, mai ales pe strazile laturalnice, care sa supravegheze acest lucru. Chiar ii rog pe cei care supravegheaza pietele, pe reprezentantii prefecturii si ai politiei sa intervina pentru ca aceste nenorociri sa nu se mai intample-, a conchis dr. Monica Pop.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.