Acasă Actualitate Athanasiu mimează nebunia? Abuzul în serviciu este în Codul Penal, neîntrerupt, din...

Athanasiu mimează nebunia? Abuzul în serviciu este în Codul Penal, neîntrerupt, din 1968

DISTRIBUIȚI

Fostul ministru al Educației Alexandru Athanasiu s-a prezentat, luni, la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru a fi audiat de procurori în dosarul Microsoft 2.

La intrarea în sediul DNA, el și-a clamat nevinovăția: ”Viața îți oferă multe surprize, dar când te știi absolut curat… Totuși e o diferență între mine și domnul Sandu, de două milioane jumătate de euro. Dar de mine nu s-a spus vreodată că m-am atins de vreun euro. Domnul Severin a făcut o mare greșeală. A fost lacom, iar lăcomia se pedepsește. Eu n-am luat niciodată șpagă, iar când nu iei nici nu stai să întrebi care este mercurialul. În anul în care s-a adoptat hotărârea de guvern nu exista articolul care prevedea abuzul în serviciu. Sunt pregătit de orice, dar când ești nevinovat… Eu n-am semnat niciun contract, eu am semnat o hotărâre de guvern în care se prevedea că se acordă gratuit licențe pentru computerele din școli”, a spus fostul ministru.

În vechiul Cod Penal, Abuzul în serviciu contra intereselor publice este definit la articolul 248 ca fapta funcţionarului public, care, în exerciţiul atribuţiilor sale de serviciu, cu ştiinţă, nu îndeplineşte un act ori îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o tulburare însemnată bunului mers al unui organ sau al unei instituţii de stat ori al unei alte unităţi din cele la care se referă art. 145 sau o paguba patrimoniului acesteia se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani. Abuzul în serviciu în forma sa calificată este definit la a rticolul 248^1: „dacă faptele prevăzute în art. 246, 247 şi 248 au avut consecinţe deosebit de grave, se pedepsesc cu închisoare de la 5 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi”.

Athanasiu are 61 de ani, e absolvent de Drept în 1978, alucrat chiar și ca judecător și e și profesor universitar doctor. Recent sclavul lui Vîntu, Ioan Chelaru l-a făcut academician pe Athanasiu. Detalii AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.