Acasă Actualitate Autorul jafului de la Banca RomSneasca a fost prins

Autorul jafului de la Banca RomSneasca a fost prins

DISTRIBUIȚI

Politistii brasoveni l-au prins, luni noaptea, pe un agent de paza de la Sucursala din Brasov a Bancii RomSnesti care fusese dat in urmarire dupa ce a furat din casa de bani a bancii aproape jumatate de miliard de lei si a fugit cu armamentul si munitia din dotare. Politistii l-au capturat pe Daniel Constantin Jinga, fara sa faca uz de arma, in Gara Brasov. TSnarul a fost cautat de mai multe efective de politisti si jandarmi.

Daniel Jinga, de 23 de ani, din Bod (judetul Brasov), era angajat al firmei de paza APS Valahia Bucuresti si activa la Sucursala Brasov a Bancii RomSnesti. Jinga a intrat in tura duminica seara, in jurul orei 19.00, a decuplat sistemul intern de inregistrare video, dupa care a sustras din casa de bani 7.600 de dolari, 400 de marci germane si doua milioane de lei.

Angajatii bancii au descoperit abia luni dimineata ca paznicul lipseste si ca seiful a fost spart. Politistii au constatat ca Jinga a plecat inarmat cu un pistol Carpati si 12 cartuse, pe care le avea in dotare.

Daniel Jinga se afla, in prezent, la sediul Inspectoratului Judetean de Politie Brasov, unde este anchetat. Anchetatorii spun ca Jinga se afla intr-o stare de depresie, deoarece s-a certat cu familia, indeosebi cu fratele lui, Valentin. –

Rudele si prietenii sunt surprinsi de gestul lui Daniel

Daniel face parte dintr-o familie respectata, parintii lui fiind cunoscuti in localitate ca oameni de treaba. Lucian Jinga, tatal lui Daniel, a deschis in urma cu cStiva ani un service auto in propria curte, pentru ca fiii lui sa aiba unde sa lucreze. -E un copil bun, nu stiu de ce a facut asta! Eu am muncit toata viata ca sa le dau lor totul-, ne-a spus tatal lui Daniel, inca socat de cele intSmplate. Daniel a locuit in aceeasi casa cu fratele lui, Valentin. In ultimele luni, Valentin si Daniel se certau tot mai des. -Nu pot sa va spun de ce ne certam. A fost o problema intre noi. Am lucrat impreuna la service-ul tatalui nostru, dar nu ne-am mai inteles. El a vrut sa faca altceva. Asa ca s-a angajat ca agent de paza. Ma certam cu el pentru ca nu mai aducea bani in casa, dar si din alte motive. Nu inteleg insa de ce a facut acest lucru. Poate ca dorea sa aiba o situatie mai buna-, ne-a spus Valentin Jinga. Daniel este considerat in Bod un baiat de treaba. -Daniel este prietenul meu. In ultima perioada am fost impreuna la iarba verde, am stat de vorba, dar nici macar o data nu mi-a povestit ca are de gSnd sa faca asa ceva. Nu a spus nimanui nici ca s-a certat cu familia sau ca ar vrea sa plece din tara-, ne-a povestit Titi, prietenul lui Daniel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.