Acasă Actualitate Avocatul Mariei Vlas insinueaza ca Politia Romana este la cheremul politicienilor

Avocatul Mariei Vlas insinueaza ca Politia Romana este la cheremul politicienilor

DISTRIBUIȚI

Jocul de-a soarecele si pisica, coordonat de avocatul israelian, Yoram Sheftel, cu autoritatile romane, in special cu inspectoratul general al Politiei, este unul care satisface ambele parti. Autoritatile romane sunt multumite, pentru ca oricum nu prea aveau dispozitiile necesare sa faca demersuri care sa conduca la solutionarea cazului Vlas, iar Sheftel are timp sa tatoneze terenul, sa vada cam care sunt reactiile autoritatilor. Evitarea a fost reciproca, nici Politia si nici avocatul fostului presedinte al SOV Invest nedorind, cu adevarat, sa poarte o discutie. Fiecare dintre parti si-a gasit scuzele ei, surde la tot ceea ce spunea partea -adversa-. Ieri, dupa conferinta de presa, Sheftel a incercat sa explice si motivul pentru care n-a fost posibila o apropiere intre parti. -E posibil sa existe presiuni politice asupra Politiei, deoarece sunt temeri ca anumiti politicieni vor fi demascati si aratati cu degetul de catre Maria Vlas-, a conchis reprezentantul acesteia.

IGP l-a asteaptat pe Sheftel cu usa intredeschisa

Oficialii Inspectoratului General al Politiei nu au contenit sa declare ca sunt deschisi dialogului cu Sheftel inca de la aparitia celebrului avocat. De fiecare data cand au fost intrebati, acestia repetau acelasi lucru: -Il asteptam sa vedem ce are de spus si, apoi, vom vedea-.

Dupa ce avocatul a sosit in Romania, -placa- s-a schimbat un pic, Politia amintindu-si ca nu poate sa discute -oficial- cu Yoram Sheftel, deoarece acesta nu a trimis nici un fel de documente din care sa rezulte ca are calitatea de a fi reprezentantul legal al Ioanei Maria Vlas. Cu toate acestea, IGP si-a mentinut -disponibilitatea- de a-l asculta pe avocat, contactandu-l in doua randuri.

-Inspectoratul General al Politiei a facut toate demersurile pentru a-si arata disponibilitatea de a discuta cu avocatul Ioanei Maria Vlas-, declara, ieri, locotenentul Marius Tache, purtator de cuvant al IGP. De asemenea, el a adaugat ca Sheftel a fost contactat telefonic de politisti, de doua ori, prima data in cursul serii de luni si a doua oara marti dimineata, si invitat sa se prezinte la sediul IGP in jurul orei 10.00, pentru discutii. Intalnirea n-a avut insa loc.

Politia isi da pana si… adresa

-Deschiderea- extraordinara manifestata de catre conducerea IGP s-a manifestat si prin difuzarea adresei. -Conducerea Inspectoratului General al Politiei isi manifesta disponibilitatea de a primi la sediul sau, din Bucuresti, Sos. Stefan cel Mare nr.13, sectorul 2, pe oricine doreste sa ofere informatii cu privire la persoanele implicate si ingineriile financiare frauduloase folosite in cazurile privind Fondul National de Investitii, Banca Romana de Scont, Banca pentru Investitii si Dezvoltare etc.-

Daca intalnirea cu Sheftel a cazut, Politia isi pune, ca si pana acum, sperantele in Interpol, de la care spera ca va reusi sa o prinda pe celebra Maria Vlas.

-Noi vom astepta ca Ioana Maria Vlas sa fie adusa in tara prin Interpol-, a mai declarat purtatorul de cuvant al IGP, raspunzand unei intrebari referitoare la ce vor face autoritatile in cazul in care Yoram Sheftel va parasi Romania fara sa poarte nici dialog cu autoritatile.

Sheftel face fotografii pentru -albumul de familie- in fata Parchetului

Un comunicat la fel de hilar ca si cel transmis de Biroul de Presa al IGP a fost difuzat de Parchetul General. Din respectivul material spicuim doar atat: -Un autovehicul apartinand postului de televiziune Antena 1, din care a coborat dl avocat Yoram Sheftel, insotit de cativa jurnalisti… s-a fotografiat in fata institutiei timp de cateva minute dupa care a parasit zona insotit de aceiasi jurnalisti-.

In acelasi comunicat, Parchetul mai precizeaza ca -Sheftel nu si-a manifestat in nici un moment dorinta de a intra in sediul Ministerului Public si de a discuta cu reprezentantii acestuia-.

Yoram vrea -invitatie oficiala-

La polul pus, Sheftel spune ca nu a fost contactat de nimeni in mod direct pana ieri seara, nici prin telefon sau fax, dar recunoaste ca a primit ieri-dimineata, in jurul orei 10.00, un telefon din partea unei persoane care s-a recomandat a fi un foarte bun prieten al sefului IGP si care l-a invitat sa vina la sediul IGP, in jurul orei 10.30. Sheftel mai sustine ca nu s-a prezentat la Politie, pentru ca -la telefon poate fi oricine- si -pentru ca nu era foarte greu sa i se trimita un fax-. In cadrul conferintei de presa, avocatul Mariei Vlas a sustinut ca, dat fiind dezinteresul manifestat de autoritati, precum si faptul ca pana in acest moment -nimeni nu e inchis, nimeni nu a fost gasit vinovat si mai ales nimeni nu a ajuns la cele 300 milioane de dolari disparute de la FNI-, e posibil -sa existe presiuni politice asupra Politiei-, deoarece exista temeri ca anumiti politicieni vor fi demascati si aratati cu degetul de catre Maria Vlas.


Lectia lui Sheftel: -Ce nu este interzis, este permis!-

In show-ul televizat la care a participat, Sheftel a demontat -pe lege- argumentul invocat de autoritatile romane, pentru a nu -negocia- conditiile predarii Ioanei Maria Vlas. Pana la sosirea in tara a avocatului israelian, atat Parchetul, cat si Politia au anuntat ca nu pot negocia nimic cu avocatul Mariei Vlas, legislatia romana neprevazand posibilitatea unor negocieri cu persoane aflate in faza de cercetare penala, argument respins de Yoram Sheftel, care a declarat ca, atata vreme cat legea nu interzice in mod expres negocierile, acestea pot avea loc. In aceeasi emisiune, avocatul Sheftel a declarat ca Maria Vlas ar putea spune autoritatilor romane unde sau la cine se afla banii pagubitilor FNI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.