DISTRIBUIŢI

În anul 2004, ziarul Curentul dezvăluia că Niculae Bădălău a fost condamnat, vezi AICI, prin sentința penală nr. 23 din 26.01.1988 a Judecătoriei Bolintin Vale, la un an „la locul de muncă” pentru că „profitând de neatenția muncitorilor din cadrul Bazei de recepție Malu Spart care serveau masa de prânz a sustras 4 saci cu grâu”, valorând 2570 lei (valoarea prejudiciului care a și fost recuperat) pe care i-a transportat cu Dacia sorei sale și pe care i-a vândut cu 1200 de lei, puțin sub jumătate de preț. Bădălău a explicat abia după treisprezece ani, în 2017, că de fapt, sentința ar fi fost casată la un recurs și că el a fost achitat dar nu a prezentat vreo dovadă în acest sens: „În 1988 nu am fost condamnat, nu am furat absolut nimic, grâu sau ce Dumnezeu mizerii se aruncă acolo, și vă spun că deși era în perioada comunistă de tristă amintire, prezumția de nevinovăție exista și atunci. Tocmai asta mă miră, că acum există niște nostalgici vizavi de justiția de atunci. (…) Există o decizie în urma recursului meu și de aceea vă pomeneam de prezumția de nevinovăție, care recurs s-a casat. Deci, am fost achitat de acea instanță. Dar adevărul se dă pe jumătate. Eu sunt de acord cu severitate în a analiza un om politic, dar nu cu nedreptate. Și aici e vorba de nedreptate, nedându-se și decizia care a urmat recursului meu”, a explicat Bădălău fără a prezenta vreodată vreo sentință de achitare sau casare.

Bădălău minte în CV că era inginer dar de fapt era subinginer

În sentința penală nr. 23 din 26.01.1988 a Judecătoriei Bolintin Vale, de condamnare a sa la un an „la locul de muncă”, se observă că Bădălău in anul 1988 era subinginer la ICAPA Giurgiu, calitate din care, „profitând de neatenția muncitorilor din cadrul Bazei de recepție Malu Spart care serveau masa de prânz a sustras 4 saci cu grâu”, valorând 2570 lei (valoarea prejudiciului care a și fost recuperat) pe care i-a transportat cu Dacia sorei sale și pe care i-a vândut cu 1200 de lei, puțin sub jumătate de preț. Potrivit martorilor intervievați de ziarul Curentul în 2004 care erau colegi cu Bădălău la acea vreme, cantitatea de grâu furată de Bădălău a fost mult mai mare, însă socrul său, Tudor Marin care era șeful unității respective, a avut grijă să diminueze paguba.
Bădălău a mințit în mod constant în toate CV-urile oficiale, la Senat, la Curtea de Conturi, că e inginer-construcții, urmând Facultatea de Imbunatatiri Funciare, Bucuresti, între 1981 și 1985. Numai că pe vremea aceea, Facultatea de Îmbunătătiri Funciare era organizată încă de la înființare cu două secții: secția de ingineri cu durată de 5 ani si secția de subingineri cu durata de 3 ani. Cum nu exista posibilitatea pe vremea lui Ceaușescu de a face doi ani într-un an, nici măcar pentru genii, Bădălău a mințit.

Adică numai bun pentru PSD de pus șef la Curtea de Conturi să controleze bugetarii cum gestionează banii statului.

2 ARII

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.