Home Actualitate Bărbat reținut după ce a înșelat un magazin online prefăcându-se că returnează...

Bărbat reținut după ce a înșelat un magazin online prefăcându-se că returnează hainele

DISTRIBUIŢI

La data de 1 martie 2023, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 26 Poliţie, au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată.

În urma cercetărilor şi investigaţiilor desfăşurate de către poliţişti din cadrul Secţiei 26 Poliţie a fost identificat un bărbat, în vârstă de 21 de ani, bănuit de săvârşirea mai multor infracţiuni de înşelăciune.

În fapt, în perioada 28 octombrie 2022 – 09 noiembrie 2022, bănuitul ar fi efectuat pe o platformă online mai multe comenzi de obiecte vestimentare şi telefoane mobile, iar pentru o parte dintre ele ar fi utilizat conturi fictive, respectiv identităţi nereale. Din cercetări, s-a stabilit că acesta ar fi solicitat returul pentru fiecare comandă, iar în colete ar fi introdus alte bunuri decât cele ce au făcut obiectul comenzilor sau ar fi deschis şi închis uşa cuşetei de retur, fără a introduce vreun bun. Astfel, bărbatul a utilizat opţiunea de returnare rapidă a sumelor de bani, cauzând un prejudiciu de peste de 25.000 de lei.

În urma percheziţiilor efectuate la data de 1 martie 2023, au fost identificate şi ridicate mai multe bunuri de interes în cauză. De asemenea, bănuitul a fost depistat şi condus la audieri.

Faţă de cel în cauză a fost dispusă măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraţilor cu propunere legală.

Cercetările sunt continuate de către Secţia 26 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune în formă continuată (7 acte materiale).

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia Operaţiuni Speciale.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.