Acasă Actualitate Baronii PD-L și miliardele lor nedeclarate

Baronii PD-L și miliardele lor nedeclarate

DISTRIBUIȚI

Declarațiile de avere au fost întotdeauna coșmarul politicienilor neamului, indiferent de formațiunea din care provin. Acesta este și cazul vicepreședintelui PD-L Vaslui, Corneliu Mihalache, șeful Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui, care a uitat să treacă în declarația de avere majorarea de capital făcută de către domnia sa la firma la care este unic acționar, SC Motor Grup SRL. Iar suma nu este deloc de neglijat, fiind vorba de vreo 15 miliarde de lei vechi, bani care, conform  aceleiași declarații de avere, nu existau în conturile sale sau ale familiei sale. Potrivit declarației de avere depuse la Casa Națională de Asigurări de Sănătate, președintele CJAS Vaslui Corneliu Mihalache este acționar la firma SC Motor Grup SRL cu 1.400 de părți sociale în valoare totală de 1.400.000 de RON.

În realitate sunt 14.000 de părți sociale, fiecare dintre acestea având valoare de 100 de RON, așa cum declară chiar semnatarul declarației, care are, se pare, mici probleme de aritmetică primară. Precizăm că declarația de avere a fost semnată de Corneliu Mihalache pe 1 noiembrie 2010. La numai câteva zile distanță, în data de 10 noiembrie 2010, firma SC Motor Grup SRL, deținută ca unic asociat de către Corneliu Mihalache, se înregistra la Registrul Comerțului cu un capital social subscris de 2.910.000 RON, circa 29 de miliarde de lei vechi, tradus în 29.100 de părți sociale în valoare de 100 RON fiecare.

Dacă modificarea la Registrul Comețului s-a operat pe 10 noiembrie, e clar că banii au fost depuși la bancă mai devreme de această dată. Practic, în câteva zile de la depunerea declarației de avere, pedelistul Corneliu Mihalache a scos din buzunare circa 15 miliarde de lei vechi și i-a adăugat la capitalul social al firmei sale. Cu toate acestea, Mihalache a „uitat“ să modifice  acest lucru în declarația sa de avere, așa cum îl obligă legea.

Mihalache invocă împrumuturi de la bănci și prieteni

Contactat în legătură cu discrepanțele dintre declarația sa de avere și datele oficiale de la Registrul Comerțului, Corneliu Mihalache a precizat că într-adevăr a făcut o majorare capital la firma sa imediat după depunerea declarației de avere. Întrebat despre sursa banilor aduși ca aport în capitalul firmei, Mihalache ne-a declarat ironic: „Am furat de la Casa de Asigurări de Sănătate“. După care a revenit la sentimente mai bune și ne-a declarat că: „există un împrumut. Este făcut un împrumut pentru că nu corespundeau parametrii și trebuia făcută o majorare de capital“. În legătură cu împrumutul, vicepreședintele PDL Vaslui ne-a precizat că a apelat atåt la bănci, cåt și la prieteni: „Am apelat mai multe surse, inclusiv la bancă, la un BRD, de unde am luat vreo 600.000, și la alții, la prieteni“, ne-a lămurit domnul Mihalache. Cåt despre faptul că această majorare nu se află în declația sa de avere, care nu consemnează de altfel nici împrumutul la care a apelat acționarul unic de la SC Motor Grup SRL, Corneliu Mihalache a recunoscut că a omis să facă modificările cerute de lege: „O să rectific declarația și o să pun pe site. Într-adevăr s-a omis,  recunosc. Nici nu m-am gåndit măcar. O să punem și sursele, și tot ce vreți dvs.“, ne-a mai asigurat liderul democrat-liberal.

Corneliu Mihalache – zootehnistul instalat politic la CJAS

În luna mai a lui 2010, Corneliu Mihalache s-a instalat confortabil în funcția de președinte al Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS), specializarea sa fiind de inginer zootehnist. Mihalache a cåștigat concursul cu media generală 7,87, în timp ce contracandidata sa, farmacistă de profesie, Petronela Hagiu, a fost respinsă la proba scrisă. „Este firesc ca partidul aflat la guvernare să își pună oamenii lui în funcții publice, nu pot spune că nu am fost sprijinit și de partid. Examenul a fost la București, nu a fost foarte greu, dar nici ușor“, declara la vremea aceea Corneliu Mihalache, extrem de sigur pe succesul său.

  

Declarația audio a Domnului Corneliu Mihalache:

{mp3}2010-12-08mih{/mp3}

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.