Acasă Actualitate Baronul PSD de la Radio România a instituit cenzura cum n-a fost...

Baronul PSD de la Radio România a instituit cenzura cum n-a fost nici înainte de 1989

DISTRIBUIȚI

Deși legea privind drepturile de autor spune clar că nu pot beneficia de protecția legală a dreptului de autor știrile și informațiile de presă și simplele fapte și date, PSD-istul Georgică Severin instituie cenzura sub pretextul respectării dreptului de autor

Un nou asalt asupra jurnaliștilor Radio România. Printr-un ordin emis de baronul PSD, Georgică Severin, li se impune ca, pentru realizarea unei stiri, să ia acordul scris al subiectului știrii! Document exclusiv !

Documentul cu titlul INSTRUCȚIUNI IN ONLINE care amintește de poliția politică este fără precedent în istoria presei din România postdecembristă.

Baronul PSD, Georgica Severin, numit politic in fruntea Radioului Public, impune personalului editorial SRR un set de reguli absurde, care instituie o cenzura comunista. Și aceasta, după ce a cenzurat declarațiile președintelui Klaus Iohannis dar și ale opoziției, oficialilor americani și europeni.

Fără să ceară aprobarea Consiliului de Administratie, Georgică Severin emite un ordin prin care, între altele, îi obliga pe jurnaliști să ceară acordul scris subiectului/subiecților materialelor jurnalistice, denumind generic „opera”tot ce poate constitui subiect de știre. Acelasi ordin prevede si ca, desi isi cedeaza drepturile de autor, jurnalistii raspund solidar inclusiv pentru utilizare/difuzare de materiale editoriale pe retele de socializare sau in alte medii online.

Aveti mai jos documentul emis, pe care personalul editorial din Societatea Romana de Radiodifuziune este fortat sa-l semneze.

Grupul pentru Libertatea de Expresie GPLER

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.