Acasă Actualitate Băsescu: „A venit și nărodul ăsta la Interne!”

Băsescu: „A venit și nărodul ăsta la Interne!”

DISTRIBUIȚI

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat duminică seara la Digi24 că îl cunoaște de la Constanța pe proaspătul ministru de interne, Nicolae Moga, pe care l-a numit „nărodul de la Interne”, sugerând că nu este un profesionist.

Întrebat dacă polițiștilor și procurorului de la Caracal le-a fost frică să intervină înainte de ora 6:00 la domiciliul lui Gheorghe Dincă, pentru că ar fi putut avea consecințe disciplinare, Traian Băsescu a spus că atunci când e vorba de moarte, nu mai are voie să-ți fie frică. „Eu sunt convins că instituțiile Ministerului de Interne sunt timorate, a mai venit și nărodul ăsta acuma, la Interne…”, a spus Traian Băsescu.

La rugămintea moderatorului emisiunii de a nu jigni la televizor, Traian Băsescu a replicat că „asta nu e chiar o jignire. Mai mult de atât nu spun. E maxim”, a adăugat el.

Întrebat dacă îl cunoaște pe Nicolae Moga, Traian Băsescu a spus că „îl știe din Constanța, îl știe în ce zone s-a învârtit din punct de vedere al relațiilor lui”.

„Dar nu asta e important, important este că vine omul ăsta și primul lucru pe care îl face este să amenințe că nu vrea să vadă vreun român bătut. Domnule, jandarmii bat în toată lumea asta! Când se dă cu pietre în ei, ei reacționează. În toată lumea jandarmul este protejat de lege. Da, dacă ar veni măicuțe, care să nu atace jandarmii, să nu dea cu pietre, să nu dea cu scânduri după ei, aș zice că e bine să faci o asemenea amenințare publică. Ei au însă intervenția în forță reglementată, de-asta sunt dotați cu bastoane. Să le ia bastoanele! Au de apărat instituții, uneori sunt situații de oarecare criză, când o mulțime furioasă se îndreaptă către instituțiile respective. Ce să facă jandarmii, să se dea deoparte că a spus dom’ ministru? Are în lege să apere instituția!”, a declarat Traian Băsescu.

Fostul șef al statului îi acuză pe politicieni că din lașitate, preferă să atace instituțiile, pentru că știu că acestea nu vor reacționa, în loc să sancționeze niște oameni care au greșit.

„Deci n-avem de ce să ne întrebăm de ce instituțiile în general sunt timorate, pentru că politicienii se răcoresc pe ele. Au lașitatea de a nu spune românilor în față ce-i de spus și se îndreaptă către instituții, că știu că alea trebuie să tacă. Mai ales astea militarizate înghit și tac, pentru că sunt dependente de politicieni. Deci, vorbim de niște instituții timorate, iar dl. președinte Iohannis, ca de altfel și dna Dăncilă fac parte dintre oamenii politici care frecvent au atacat instituțiile în loc să le apere. S-au obișnuit să atace instituții, în loc să acuze oameni care au greșit. Ăia trebuie sancționați, dar nu instituțiile în ansamblul lor! Vine un nou ministru într-o zi și spune: Jandarmeria să nu…Păi, asta e o instituție, frate, de care ai nevoie, de care poți avea nevoie oricând”, a punctat fostul șef al statului.

Foto:Facebook

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.