Acasă Actualitate Băsescu: Cei care trimit haine sinistraților, să le trimită curate!

Băsescu: Cei care trimit haine sinistraților, să le trimită curate!

DISTRIBUIȚI

Președintele Traian Băsescu, prezent ieri în județul Neamț, a făcut un apel la toți cei care vor să-i ajute pe sinistrați, spunându-le să nu mai trimită apă și conserve, ci "haine curate", încălțăminte, frigidere și mașini de spălat.

"În toata țara se strâng ajutoare pentru oameni. Prioritate nu mai e să se strângă apă și conserve, ci haine, pături, încălțăminte, frigidere, mașini de spălat… Și am o rugăminte: cei ce trimit haine, trebuie să le trimită curate", a declarat Traian Băsescu, prezent în localitatea Tămășeni, grav afectată de inundații.
Președintele i-a asigurat din nou pe sinistrați că vor primi materiale de construcție, pentru a-și reface casele, și i-a îndemnat la solidaritate. În schimb, Băsescu a spus că nu se vor construi prea curând diguri, întrucât România are prea multe probleme și prea puțini bani.
"Când e Bac, toți vorbesc de banii care trebuie dați la educatie; când e aglomerat, toți spunem să se facă autostrăzi; când e vorba despre un incident în sănătate, toți vrem bani mai mulți în sănătate. Trebuie să fie foarte clar că nu se poate face tot odată, se face câte puțin. Nimeni nu o să abandoneze educația ca să se facă diguri", a încheiat Băsescu.

Asigurările președintelui

Președintele Traian Băsescu i-a asigurat și pe localnicii din Săucești, județul Bacău, că Guvernul va trimite materiale în zonă pentru refacerea caselor afectate de inundații, în 2-3 săptămâni.
El a sosit în localitatea Săucești din județul Bacău, după ce a vizitat localitățile Doljești și Tămășeni din județul Neamț, afectate de inundații.
El a mai spus că Guvernul "își va face obligația".
"Ce a făcut la inundațiile din 2005 și 2006 va face și în 2008. Oamenii aflați în dificultate trebuie să aibă convingerera că vor fi ajutați", a spus Băsescu, menționând că importantă este și solidaritatea în interiorul comunei și că acei ale căror case nu au fost afectate nu trebuie să stea la poartă să se uite, ci trebuie să-i ajute pe cei aflați în dificultate.
Șeful statului a observat un jandarm care curăța un șanț de scurgere al apei și a spus că nu-i place ce vede. "Sunt case care nu sunt inundate. Ar trebui să-i ajute pe bătrâni (jandarmii – n.r.) și să-și vadă de treabă. Nu putem să ținem jandarmii să curețe șanțuri", a spus Băsescu.
Președintele a mers pe străzile din comună și a discutat și cu alți localnici care s-au plâns de situația caselor lor. El le-a spus că îl va ruga pe ministrul mediului să vină în zonă și să le prezinte măsurile luate de Guvern pentru ajutoarea lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.