Acasă Actualitate Băsescu: Dimineața, cabinetele președintelui, premierului sunt verificate de sisteme de ascultare

Băsescu: Dimineața, cabinetele președintelui, premierului sunt verificate de sisteme de ascultare

DISTRIBUIȚI

Președintele Traian Băsescu a declarat, marți, că, în fiecare dimineață, cabinetele președintelui, premierului, președinților celor două Camere sunt verificate să nu apară sisteme de ascultare și afirmațiile lui Victor Ponta că și-a mutat biroul la MApN fiindcă este ascultat sunt "mincinoase".
"Mesajul pe care îl dă Victor Ponta cu mutarea biroului la MApN este: Mă ascultă instituțiile statului. Nimeni nu a spus că dialogul lui Duicu era înregistrat cu microfoane în cabinetul premierului, ci a fost o redare a unei convorbiri pe care a avut-o Duicu din cabinetul sau din secretariatul premierului. Duicu, ca fiind parte a unei rețele de tip mafiot în Mehedinți, a fost pus sub urmărire la cererea procurorului. De ce să faci jocul ăsta mincinos și să spui: sunt ascultat în cabinet", a spus Băsescu, într-o emisiune la Digi 24.
Potrivit șefului statului, cabinetele președintelui, premierului, președintelui Senatului, președintelui Camerei Deputaților sunt verificate în fiecare dimineață.
"Cabinetul președintelui, primului ministru, președintelui Senatului, președintei Camerei Deputaților, în fiecare dimineață, sunt verificate să nu apară cumva sisteme de ascultare și nu pentru că ar fi cineva din instituțiile statului care ar putea pune astfel de echipamente, dar poate intra un salariat din instituție, Palatul Victoria, Parlamentul sunt mari, sunt zeci de oameni. Poate să lase cineva un sistem de ascultare", a explicat Băsescu.
El a arătat, însă, că statul are posibilitatea să facă să ajungă documentele la demnitar oriunde în lume, referindu-se la mutarea biroului premierului, arătând că MApN este mai aproape de Cotroceni.
"Cotroceniul e mult mai aproape pe Ministerul Apărării și sunt convins că premierul mă va vizita cu multă plăcere și mult mai des pentru că suntem mult mai aproape. Când vrea o cafea, poate să vină", a spus Băsescu.
Premierul Victor Ponta a declarat, marți, că săptămâna viitoare își va muta biroul la sediul MApN, unde va avea întâlnirile și activitățile oficiale, aparatul de lucru rămânând la Guvern, motivul gestului său ținând de evitarea "înscenărilor lui Băsescu și ale presei".

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.