Acasă Actualitate Ciorbea: „Sunt surprins că PNL nu m-a susținut în Parlament, conducerea mi-a...

Ciorbea: „Sunt surprins că PNL nu m-a susținut în Parlament, conducerea mi-a spus că vor fi prezenți”

DISTRIBUIȚI

Victor Ciorbea, votat de Parlament ca Avocat al Poporului, a declarat, după ședința de plen, că a fost surprins că PNL nu a participat la vot, mai ales că "cel puțin conducerea partidului" i-a promis că parlamentarii vor fi prezenți și că îl vor susține, el punând gestul pe seama supărărilor.
Despre decizia liberalilor de a pleca din sală la votul pentru Avocatul Poporului, Victor Ciorbea a spus că nu dorește să comenteze acest lucru, dar că a înțeles că erau supărați pe alte proceduri. "Am fost surprins, sincer, pentru că cel puțin conducerea mi-a promis că vor fi prezenți și că mă vor susține și vota, dar probabil că supărările astea, în Săptămâna mare, sunt multiple", a arătat Victor Ciorbea.
Despre relația sa cu PNL, Ciorbea a spus că "s-a terminat", pentru că din funcția de Avocat al Poporului, nu mai poate fi membru al unui partid politic și a adăugat că nu este supărat pe colegii lui. "Tocmai pentru că sunt în Săptămâna mare, nu mă supăr nici măcar pe domnul Tinel, care a fost cândva țărănist, și el este cel mai aprig și mai vioi", a mai spus acesta.
El a ținut să precizeze că nu există motive reale pentru a se contesta prezența sa ca Avocat al Poporului. Victor Ciorbea a explicat și de ce nu a depus jurământul în calitatea de Avocat al Poporului, precizând că mai sunt "unele aspecte care ar putea fi suspuse interpretării".
"Sunt tot soiul de termene, prevăzute în diverse legi, privind incompatibilitățile și conflictul de interese și, pentru a nu da prilejul cuiva să spună că există cea mai mică posibilitate de interpretare, voi depune jurământul și îmi va începe, efectiv, mandatul, după ce voi lichida absolut ocice posibilitate de interpretare", a explicat Victor Ciorbea.
Ciorbea a precizat că, în acest moment, este în conducerea unei fundații și a unei asociații. "Sunt niște mărunțișuri. Evident, sunt avocat și trebuie să mă suspend din avocatură", a menționat Ciorbea. El a precizat că într-o săptămână, maximum zece zile, va face aceste demersuri, înainte de depunerea jurământului.
Fostul premier Victor Ciorbea a fost ales Avocat al Poporului, prin votului dat marți în ședința de plen reunit a celor două Camere ale Parlamentului.
Parlamentarii PNL, PDL, PPDD și neafiliați au părăsit, marți, ședința dedicată numirii unui nou Avocat al Poporului și președintelui Societății Române de Televiziune, ca semn de protest față începerea cu întârziere a ședinței.
Premierul Victor Ponta a declarat, marți, că plecarea PNL din sala de plen, de la votul pentru candidatura lui Victor Ciorbea la funcția de Avocat al Poporului este un gest foarte urât la adresa acestuia, el arătând că Ciorbea, care s-a bătut pentru PNL și Antonescu, nu merita acest "tratament".
Olga Dumitrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.