Acasă Actualitate Bate Vîntu?óÔé¼Ôäó în PDL Argeș

Bate Vîntu?óÔé¼Ôäó în PDL Argeș

DISTRIBUIȚI

Mircea Andrei și Florin Popescu – stăpâni peste două județe

Fostul avocat al lui Sorin Ovidiu Vîntu, senatorul PDL Mircea Andrei, este unul din cei mai bogați politicieni români, averea sa depășind 10 milioane de euro, conform propriei sale declarații de avere. Numai că averea nu este suficientă pentru un politician dacă nu e dublată de influență politică. Ca simplu senator de Dâmbovița, Mircea Andrei nu se poate bucura de prea multă influență, decât poate cel mult în trustul de presă al lui SOV unde, potrivit informațiilor noastre, și-a creat o întreagă rețea de cumetrii, cum îi stă bine oricărui politician. Mircea Andrei are însă planuri mărețe, iar pentru atingerea obiectivelor sale este sprijinit atât de Vîntu, care-l mediatizează intens în emisiunile de la Realitatea TV, cât și de către colegul său de partid, președintele CJ Dâmbovița Florin Popescu. Pe cei doi îi leagă de altfel, pe lângă relațiile firești de partid, și firul roșu numit Sorin Ovidiu Vîntu. Mircea Andrei a fost avocatul lui SOV și al tovarășului acestuia, Liviu Luca, iar Florin Popescu l-a finanțat pe SOV cu 5 miliarde de lei din bani publici, bani „investiți“ pentru publicitate prin  firma SC The Money Channel Consulting SRL.
Președintele CJ Dâmbovița mai deține, pe lângă calitatea de sponsor oficial al lui Vîntu, și funcția de vicepreședinte al PDL, funcție care i-a permis să-l pună în fruntea organizației PDL Argeș, deocamdată doar interimar, pe bunul său prieten Mircea Andrei.
Potrivit presei din Argeș, senatorul Mircea Andrei a venit „de mână“ cu președintele CJ Dâmbovița să preia frâiele organizației PDL. „Vom lua președinția Consiliului Județean Argeș“, a strigat Mircea Andrei  în fața camerelor de luat vederi.
Înainte să ia șefia CJ, senatorul eolian l-a luat în PDL pe partenerul de afaceri al ginerelui președintelui CJ Argeș, Constantin Nicolescu, semn că chestiunile ideologice nu sunt o problemă importantă pentru Mircea Andrei. Mai ales că afaceristul n-a venit cu mâna goală, după cum consemnează presa locală, ci s-a înființat la sediul PDL Argeș cu o găleată de vopsea lavabilă și cu o mochetă și s-a pus pe treabă. Politică, bineînțeles.

Urmărește banii!

Dacă ați crezut cumva că grija de moșia strămoșească l-a determinat pe Mircea Andrei să se înhame la șefia PDL Argeș, v-ați înșelat amarnic. Pe principiul  „follow the money“ am descoperit că strălucirea arginților este pe cale să înfrățească Argeș și Dâmbovița, cele două județe limitrofe.
Potrivit informațiilor, CJ Dâmbovița a obținut de la Guvern fonduri mai mari cu 25% decât Argeșul, și asta în condițiile în care județul condus de Florin Popescu&Co.  este cu o treime mai mic. Prin urmare, Dâmbovița nu mai poate absorbi fonduri nici de la buget, nici de la UE, unde a atins – de asemenea – plafonul maxim. Și-atunci, nașu’ Popescu, cum i se spune liderului PDL în Dâmbovița, s-a orientat rapid către Argeș, care poate constitui un debușeu extraordinar pentru acești bani, pe axa economică Florin Popescu-Mircea Andrei-Constantin Nicolescu. Trebuie subliniat că aici divergențele ideologice și dușmăniile politice dintre PDL și PSD au dispărut ca prin farmec atunci când s-a auzit zornăitul arginților.
De asemenea, prin aducerea lui Mircea Andrei la șefia PDL Argeș, baronul de Dâmbovița are în vizor controlul voturilor delegațiilor județene la alegerile pentru conducerea partidului, reprogramate pentru anul viitor. Nominalizarea lui Florin Popescu pe post de coordonator pentru județele Argeș, Ialomița și Teleorman alături de Dâmbovița îi conferă acestuia un statut special, dându-i posibilitatea de a câștiga o nouă funcție de vicepreședinte la nivel central al PDL.

Bătălia pe filială

Dorind ca la șefia PDL Argeș să aibă un personaj comod și ascultător, Florin Popescu a reușit să-l impună pe senatorul Mircea Andrei în conducerea interimară a organizației. Școlit de Vîntu, Andrei și-a făcut debutul prin declarații de război asezonate cu tentative de cumpărare a oamenilor din organizație, după cum relatează presa locală. Surse din organizație au declarat pentru presa locală că senatorul Mircea Andrei dorește schimbarea din funcție a tuturor directorilor de deconcentrate, pe principiul „cine nu e cu mine, e împotriva mea“ și, prin urmare, trebuie să plece. Activitatea desfășurată de Mircea Andrei cu scopul declarat de a se instaura șef peste Argeș, mai exact peste afacerile din acest județ, este la început, dar, cu sprijinul prietenului Florin Popescu de la Dâmbovița, și el direct interesat, are mari șanse să transforme organizația într-un SRL care să-l mai sponsorizeze din când în când și pe Vîntu, că doar e criză, monșer! Îi sugerăm distinsului senator să aibă mare grijă, deoarece toată lumea a auzit în ultima vreme de DNA Pitești.

Florin Popescu – nașul banilor publici din Dâmbovița
Mircea Andrei îl are drept exemplu pentru modul în care se conduce o filială de partid chiar pe mentorul său de la Dâmbovița, Florin Popescu. Lansat în politică de către PNL, Popescu a sărit în barca PDL când a simțit cum bate vântul puterii. Din poziția de șef al CJ Dâmbovița, Popescu a devenit celebru în zonă prin modul discreționar în care a cheltuit banii publici. Fosta sa firmă, Procor, unde a fost acționar majoritar împreună cu fratele și cu tatăl său, a devenit unul dintre cei mai mari abonați la banii publici ai Dâmboviței în timpul mandatului lui Popescu la șefia CJ. Chiar dacă a „vândut“ firma, Popescu continuă să vegheze la bunăstarea ei. Astfel, potrivit presei din Dâmbovița, aproape o treime din lucrările de utilitate publică din județ au ajuns la Procor, grație bineînțeles competenței, și nu intervențiilor președintelui CJ.
De asemenea, este de notorietate contractul de 5 miliarde de lei încheiat pentru publicitate media cu SC The Money Channel Consulting SRL din orgrada lui SOV.  Licitația a fost organizată cu dedicație, cum se spune, neputând participa la ea „orice doritor“ din presa dâmbovițeană, ci doar acea firmă care îndeplinea criteriile pentru servicii de publicitate națională. Culmea licitațiilor:  în proporție de 99% publicitatea națională a fost de fapt locală, banii fiind dirijați, prin intermediul  SC The Money Channel Consulting SRL, către „TV LOCAL“ și „PRINT LOCAL“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.