Acasă Actualitate Baza nationala de date pentru posesorii de arme

Baza nationala de date pentru posesorii de arme

DISTRIBUIȚI

Politistii se pregatesc sa tina evidenta armelor, la fel ca in Uniunea Europeana. Ei pregatesc doua baze de date, desi in Romania au voie sa poarte arme de foc numai foarte putine persoane. In acelasi timp, oamenii legii declanseaza si lupta impotriva petardelor – mult mai frecvente in Romania decat armele.


Pentru o operabilitate mult mai mare, oficialii IGPR doresc sa infiinteze o baza de date nationala pentru posesorii de arme de foc. Comisarul-sef Niculae Marinescu – directorul Directiei de Arme din cadrul Politiei Romane – spune ca noua baza ii va ajuta pe politistii din intreaga tara, fiind o suma a datelor existente in acest moment in judete.

Dupa modelul bazei de date a urmelor papilare – AFIS – Directia de Arme si Munitii din cadrul IGPR va avea de anul viitor un sistem care va inmagazina toate informatiile referitoare la cartuse si gloante. Sistemul va fi primit de politisti pana in aceasta luna si va fi operabil din februarie 2006.

In paralel cu activitatile de stocare a informatiilor cu privire la armele de foc, politia se pregateste si pentru lupta cu petardele si pocnitorile pe care romanii le folosesc de sarbatori. Anul trecut, 300 de persoane au fost ranite de petarde, iar politistii vor ca aceasta situatie sa nu se mai inregistreze. Din datele IGPR, in acest moment cele 15 firme care au autorizatie sa vanda petarde si artificii au adus in Romania 1.314 tone de material pirotehnic, cu peste 50% mai putin ca anul trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.