Acasă Actualitate BEC a decis: învinsul va fi primar

BEC a decis: învinsul va fi primar

DISTRIBUIȚI

Biroul Electoral Central a decis ca la Voinești, unde Neculai Ivașcu, candidatul PSD care a murit duminică dimineața, în timpul scrutinului, a fost ales primar, să fie declarat edil al localității contracandidatul liberal al acestuia din turul 2.
Alegerile pentru primărie din comuna ieșeană Voinești au fost câștigate de Neculai Ivașcu, candidatul decedat duminică, chiar în cursul desfășurării alegerilor. Neculai Ivașcu (PSD) a câștigat primăria localității cu 1.051 de voturi, iar contracandidatul său a obținut 1.028. Biroul Electoral Central a decis să acorde victoria învinsului în scrutinul de ieri, în condițiile în care învingătorul în alegeri a murit în timpul scrutinului, iar diferența dintre cei doi candidați a fost foarte mică.
Biroul Electoral Central a anunțat, ieri, că nu poate lua o decizie înainte de încheierea procesului de votare și nici nu îl poate întrerupe, din cauza că în România nu există o lege care să prevadă asemenea situații, motiv pentru care scrutinul de la Voinești a mers mai departe până seara, iar oamenii au continuat să îl aleagă pe candidatul mort.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.