Home Actualitate Becali speră să fie eliberat peste două săptămâni

Becali speră să fie eliberat peste două săptămâni

DISTRIBUIŢI

 

Gigi Becali a declarat, marți, că speră într-o decizie a CEDO prin care să îi fie permis să meargă la tratament, el susținând că se vindecă mai greu, „cam în doi-trei ani, până la 1 decembrie, când vine noul președinte” și îl grațiază, dacă „nu se ambiționează și tata Băse și buf”.

 

George Becali le-a declarat jurnaliștilor, marți dimineață, la revenirea la Penitenciarul Poarta Albă, că speră să fie liber după un an și jumătate de închisoare, urmând să depună o contestație la executare în dosarul Valiza deoarece fapta pentru care a fost condamnat s-a dezincriminat, conform noului cod penal.

 

„Dacă s-a dezincriminat, mă duc, fac contestație la executare în dosarul Valiza, se constată că s-a dezincriminat, se descontopesc faptele. A luat șase luni la contopire. Cade Valiza, cad și cele șase luni, rămâne Becali cu trei ani. Mai muncesc două, trei luni – scădere, mai scriu încă o carte de religie și încă una de sport și scad din doi ani încă șase luni și rămân cu un an

 

jumătate. Și ies peste șase luni și cu asta basta”, a declarat George Becali.

 

El a spus că este posibil chiar să iasă și mai repede, în urma unei decizii a CEDO, bazată pe un articol potrivit căruia persoanele grav bolnave și care nu pot fi tratate în rețeaua penitenciarelor trebuie lăsate să se trateze în libertate.

 

 

„Peste două săptămâni face Dumnezeu un semn spre mine și mă eliberează de la CEDO, pe regim de urgență. Că nici avocații habar n-au. E un articol, numărul trei mi se pare, că nu poți să ții omul bolnav grav în pușcărie. Că eu am certificat medical. Nu se poate vindeca omul în pușcărie, obligă statul român să ia măsuri. Adică i-a încălcat dreptul ăsta și să se repare. Procurorul general, ministrul de Justiție, face demersuri la Curtea Supremă, să repare. Și spune «Dați-l afară din pușcărie, să se vindece și după aia să vină înapoi». Și eu mă vindec mai greu… cam în doi, trei ani. Mă vindec până la 1 decembrie, când vine noul președinte și pac, Becali grațiere. Dar cine știe. Poate se ambiționează și tata Băse, și buf”, a mai spus finanțatorul Stelei.

 

 

Gigi Becali s-a întors marți dimineață, la Penitenciarul Poarta Albă, după permisia de 24 de ore, el declarând la intrarea în unitatea de detenție că a fost acasă, și-a liniștit familia că este sănătos, nu este „chelios, bătrân sau slăbit”.

 

Becali a ajuns la Penitenciarul Poarta Albă în jurul orei 8.30, cu o jumătate de oră înainte de expirarea permisiei de 24 de ore, iar înainte de a intra în unitatea de detenție a făcut declarații presei.

 

El le-a spus jurnaliștilor că acum, după ce și-a liniștit familia, care a văzut că este bine, se întoarce liniștit. Becali a precizat că trebuia să primească această permisie de mult timp, pentru că așa spune legea.

 

 

„Am fost acasă și mi-am liniștit familia. M-au văzut fetele, sunt sănătos, nu sunt chelios, nu sun bătrân, nu sunt slăbit, nu sunt cu gâtul rupt. M-au văzut, tata e puternic, clar, la reverede! Am plecat dimineață, ne-am pupat, am venit și gata. De ce nu trebuia să facă chestiunea asta după trei luni de pușcărie. Era totul normal … că e legea. Băi, Becali, ia ia-ți tu acum o zi, după cele trei luni, du-te acasă. După șase luni, după încă două luni, mai ia încă trei zile și când se împlinea anul, să fie 30 de zile cum spune legea, că așa e legea. Cât ți-am dat, ți-am dat două, ți-am dat 17 până acuma, mai dăm și încă trei și mai dăm și încă zece în luna mai, acuma, și făceam 30. Da’ așa e legea, nu iau eu, nu cerșesc eu, legea țării mele mi-o dă. Și nu mai chinuiai familia mea, nu mai chinuiai mama mea”, a spus Gigi Becali.

 

Finanțatorul Stelei a mai spus că nu s-a plâns de condiții grele din penitenciar, pentru că el nu am avut condiții grele, dar a subliniat că, potrivit legii, trebuia să primească permise după trei luni de detenție.

 

 

Întrebat de ce nu mai poartă gulerul cervical, Becali a spus că l-a dat jos când a ieșit din penitenciar, pentru că nu a vrut să apară în fața țării ca un „Becali găină”, ci ca „un leu”. El a precizat că are hernie cervicală și nu poate să spună nimeni contrariul, iar pentru această boală trebuie să se opereze.

 

Permisia de 24 de ore i-a fost acordată lui Gigi Becali în urma deciziei luate în luna aprilie, de comisia de specialitate a penitenciarului. Becali a fost recompensat pentru bună purtare, după ce a participat la activități și a respectat regulamentul, potrivit unor surse din ANP.

 

Gigi Becali are de executat o pedeapsă de trei ani și jumătate de închisoare, după ce a fost condamnat, în 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării și a primit ulterior un spor de șase luni, după alte două condamnări, în dosarul „Valiza” și în cel al sechestrării celor care i-au furat mașina.

 

 

Becali a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava până în 29 octombrie 2013, când a fost transferat la Penitenciarul Poarta Albă, după ce Administrația Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia. Finanțatorul FC Steaua execută pedeapsa în regim deschis.

 

El a depus, în timpul detenției, cereri de permisie sau de învoire pentru a participa la unele evenimente în familie, precum și o solicitare de întrerupere a executării pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i însă respinse.

 

Instanța a respins și cererea de întrerupere a pedepsei lui Becali pe motiv că acesta ar avea nevoie de o intervenție chirurgicală la coloană.

 

 

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.