Acasă Actualitate Bica a primit mita pe numele surorii lui Ionuț Mihăilescu

Bica a primit mita pe numele surorii lui Ionuț Mihăilescu

DISTRIBUIȚI

Referatul privind arestarea preventivă a Alinei Bica și a lui Ionuț Mihăilescu arată că pentru a sublinia modalitatea de mascare a mitei primite sub formă de teren în Snagov este relevantă analiza succesiunii actelor notariale încheiate, persoanele implicate și declarațiile martorilor audiați care se coroborează între ele. Ionuț Mihăilescu a fost polițist judiciar și Vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Cetățenie, având o relație specială cu Alina Bica.

„Această analiză relevă că în realitate terenul care figurează în acte notariale ca fiind vândut de mama lui Alin Cocoș a fost trecut succesiv prin interpuși până a ajuns pe numele surorii lui Mihăilescu, o persoană în care acesta avea totală încredere pentru a-și încredința acesteia mita în păstrare și în ascunzătoare. Rezultă că fiecare din cei implicați în acest traseu al banilor și ‘aranjamentelor infracționale’ acționau fără să pună întrebări (unii acționau fără vinovăție deoarece o făceau din considerente de ajutor familial — cazul mamei numitului Cocoș Alin, al sorei numitului Mihăilescu Ionuț) sau pentru că erau parte a unor avantaje anterioare sau ulterioare din alte tranzacții, întrucât fie că unii acționau cu vinovăție sau alții fără vinovăție erau beneficiari”, au reținut procurorii.

Totodată, în referat se face referire și la faptul că Gheorghe Stelian a mai dat 6 milioane euro lui Dorin Cocoș pentru rezolvarea dosarului de despăgubire de la ANRP.

„Precizez că banii din vânzarea acțiunilor îmi erau virați de către SIF-urile sau persoanele care achiziționau acțiunile, în contul meu deschis la Raiffeisen Bank și, pe măsură ce aceste acțiune erau înstrăinate și primeam banii, scoteam numerar și aproximat 6 milioane euro, i-am dus-o lui Cocoș Dorin. Precizez că acești bani i-am dus numitului Cocoș Dorin într-un interval de câteva luni, procedura de cumpărare a acestor acțiuni fiind mai greoaie la acea vreme și, de fiecare dată, i-am predat în ambalajul oferit de bancă, la biroul acestuia din incinta EUROHOTEL, pe Bld. Mareșal Averescu din București”, susține acesta, potrivit referatului DNA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.