Acasă Actualitate Bioterra, facultatea unde predă și Cătălin Voicu, implicată într-un scandal de corupție

Bioterra, facultatea unde predă și Cătălin Voicu, implicată într-un scandal de corupție

DISTRIBUIȚI

Update1: Bioterra este universitatea unde lucrează ca profesori mari personalități, dl. senator VOICU Cătălin, dl. profesor BIRICĂ ?ê?£tefan, fostul judecător JIPA Cristian, soțul fostei deputate România Mare și ulterior PSD, exonerat de răspundere în afacerea Voicu și unde au luat inclusiv titluri de doctori mulți parlamentari.

Update: Rectorul Universității Bioterra, Cornel Trandafir, a declarat, joi, că anchetatorii fac percheziții în toate departamentele și au cerut date despre un profesor acuzat de corupție, care predă la Facultatea de Controlul și Expertiza Produselor Alimentare, precum și despre foști studenți absolvenți. Cornel Trandafir a spus că a permis accesul anchetatorilor în toate compartimentele universității și a solicitat să le fie puse la dispoziție toate documentele cerute.
Rectorul a precizat că anchetatorii caută informații privind un profesor care ar fi acuzat de corupție. El a precizat că profesorul predă de trei patru ani la Facultatea de Controlul și Expertiza Produselor Alimentare, având două discipline de specializare.
El a mai spus că ancheta este supervizată de prim-procurorul Parchetului Tribunalului Vâlcea, iar dacă este o cauză instrumentată la Vâlcea, înseamnă că acolo a fost înregistrată reclamația. Rectorul a precizat că Universitatea Bioterra nu are filială la Vâlcea.

Polițiștii și procurorii fac, joi, 22 de percheziții în București și județele Ilfov, Vâlcea și Olt, fiind vizate mai multe cadre didactice și salariați ai unei instituții de învățământ superior din Capitală, cercetați pentru fapte de corupție și fals.
În urma perchezițiilor vor fi duse la audieri 40 de persoane, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Române.
"În cauză se efectuează cercetări față de mai multe cadre didactice și salariați ai unei instituții de învățământ superior din municipiul București, pentru fapte de corupție și fals", a precizat Poliția Română.
Potrivit unor surse judiciare, în acest caz ar fi vizate cadre didactice de la Universitatea Bioterra, care ar fi pretins bani de la studenți pentru acordarea unor note mai mari la licență.
La percheziții participă ofițeri de poliție de la Inspectoratului General al Poliției Române, împreună cu cei de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Vâlcea și Poliția Capitalei, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

Mihaela Dobrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.