Acasă Actualitate Birchall vorbește de blocarea plecării Sorinei din țară. Aceasta ar putea ajunge...

Birchall vorbește de blocarea plecării Sorinei din țară. Aceasta ar putea ajunge într-un orfelinat

DISTRIBUIȚI

Autoritățile încearcă blocarea plecării Sorinei din România deși fetița este irevocabil copilul familiei adoptatoare așa cum a stabilit justiția română.

Vă imaginați cum ar fi în acest moment ca familia de româno-americani să dea înapoi și să plece în SUA fără fetița pe care autoritățile române încearcă să o țină în țară? La un moment dat aceștia se vor întoarce în Statele Unite iar dacă românii nu o lasă pe fetița lor să iasă din țară cel mai probabil ei o vor abandona la un orfelinat de unde aceasta ar putea ajunge în familia unui asistent maternal altul decât femeia din Baia de Aramă căreia i s-a desfăcut contractul de muncă. Niciun funcționar român nu ar semna pentru ca Sorina să meargă din nou în casa în care a crescut pentru că ar încălca legea.

Ministrul Justiției, Ana Birchall, a explicat că în cazul micuței Sorina este o anchetă în curs și nu poate oferi detalii, dar a ținut să precizeze că din punctul său de vedere ar fi normal ca fetița să nu plece din țară până la lămurirea tuturor aspectelor procedurale și legale.

”Este o anchetă în curs și nu pot să fac comentarii. Din punctul meu de vedere vă spun că nu-mi doresc să mai văd vreodată asemenea scene.

Ca ministru al Justiției voi face tot ce este omenește posibil, nu am cuvinte să descriu ceea ce s-a întâmplat, dar permiteți-mi să nu comentez până la finalizarea anchetei oficiale. Eu știu că această anchetă va cuprinde toate elementele.

Eu nu mă antepronunț, dar cred că este absolut normal ca până la lămurirea tuturor aspectelor procedurale și legale fetița să rămână în țară.”, a declarat Ana Birchall.
Procurorul General a declarat că nu poate interzice plecarea Sorinei din țară.
„În cadrul dosarului penal nu poate fi dată o astfel e ordonanță (ca fetița să nu plece din țară, n.r.). Mă gândesc la o intervenție pe cale civilă. Încă nu m-am cristalizat exact cu privire la calea pe care o voi adopta, dar astăzi voi dispune o măsură. Nu a fost dată în consemn la frontieră. Nu pot să interzic eu plecarea fetiței. Eu mă gândesc să solicit instanței de judecată să oblige părinții actuali ai fetiței la o consiliere psihologică a fetiței pentru o perioadă limitată de timp”, a declarat Bogdan Licu.

Întrebat cum vede faptul că șeful procuroarei care a intervenit în cazul fetiței este soțul președintei de complet care s-a pronunțat cu privire la adopție, Licu a spus: „Ce să facem? Procurorii sunt oameni. Oamenii sunt ființe sociale – iubesc, se căsătoresc. Este interzisă căsătoria între magistrați sau între avocați și magistrați?”.

Procurorul general Bogdan Licu a dispus încă de vineri verificări la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova privind modul în care un procuror din acea structură a intervenit în cazul fetiței din Mehedinți și a efectuat percheziția domiciliară. La Secția de anchetă este deschis un dosar penal.

Totodată, președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea, a sesizat Inspecția Judiciară pentru a efectua cercetări cu privire la conduita și modul în care procurorul a acționat.

Foto:Adevărul

 

2 COMENTARII

  1. Intr-adevar de dragul banilor, „asistenta maternala” a mers pina acolo sa obtina si certificat de handicap pentru Sorina! Aceasta insemnind mai multi bani dela Protectia copilului. Devine din in ce mai clar ca tot ce a vrut, a fost sa tina Sorina pina la majoratul ei ca sursa de venit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.