Acasă Actualitate Boc: Coaliția PSD-PNL se chinuie să păstreze „pensiile nesimțite”

Boc: Coaliția PSD-PNL se chinuie să păstreze „pensiile nesimțite”

DISTRIBUIȚI

Premierul Emil Boc acuza „coaliția PSD-PNL“ de lașitate, pentru că a făcut tot posibilul ca să păstreze „pensiile nesimțite ale parlamentarilor“.
„Astăzi am asistat, la Parlament, la înființarea Coaliției PSD-PNL pentru păstrarea pensiilor nesimțite ale parlamentarilor“, a declarat prim-ministrul miercuri, după ședința de Guvern.
Emil Boc a amintit că PD-L a depus în Parlament un proiect de lege a pensiilor încă de la începutul anului, însă acesta a fost ignorat. Iar când a venit vorba de asumarea răspunderii Executivului pe un act normativ care taie pensiile exorbitante, „răspunsul primit de la Coaliția PSD-PNL este dispreț total și păstrarea pensiilor parlamentarilor“.
Premierul a făcut un apel la toți parlamentarii români „să meargă în circumscripțiile electorale să se uite în ochii alegătorilor care i-au votat și să spună: «Eu m-am luptat pentru păstrarea pensiilor parlamentarilor»“.
Emil Boc a subliniat că, potrivit legii, parlamentarii trebuiau să decidă ieri data de asumare a răspunderii Guvernului, însă „au preferat să fugă de responsabilitate. E un gest de lașitate din partea celor de la PSD și PNL“, pentru că „le era frică, că își pierdeau privilegiile“.
Șeful Guvernului spera însă că Birourile Permanente ale celor două Camere vor reveni asupra deciziei și vor permite Cabinetului să își asume răspunderea pe legea pensiilor.
Moțiunea de cenzură a PNL va fi citită joi în Parlament urmând ca ea să fie votată în Parlament marți, 13 octombrie, la ora 10 dimineața.
Decizia a fost luată miercuri de către Birourile Permanente ale Parlamentului, în care Opoziția reprezentată de PSD, PNL și UDMR a avut câștig de cauză în fața PD-L.
În schimb, Birourile Permanente reunite au decis ca angajarea răspunderii Guvernului pe legea unitară a pensiilor să fie discutată abia miercuri, 14 octombrie, la o zi după votarea moțiunii de cenzură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.