Acasă Actualitate Bodog a fost audiat aseară la DIICOT. Ministrul nu poate fi urmărit...

Bodog a fost audiat aseară la DIICOT. Ministrul nu poate fi urmărit penal, percheziționat, reținut sau arestat fără acordul Senatului

DISTRIBUIȚI

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a recunoscut că a fost audiat aseară la DIICOT în dosarul medicului Mihai Lucan dar susține că a dat declaratii complete în calitate de martor.
”În calitate de ministru al Sănătății, am colaborat instituțional cu magistrații DIICOT încă din faza cercetării deschise împotriva prof. Mihai Lucan.
În cursul zilei de ieri, am dat declarații complete, în calitate de martor, în acest dosar. Ca de fiecare dată, am răspuns favorabil demersurilor justiției și voi continua să fac același lucru ori de câte ori sunt solicitat, ca ministru dar și ca cetățean.
Deoarece există o ancheta în curs am datoria și responsabilitatea unui comportament discret, prudent și rezervat. Voi sprijini pe căi instituționale, în măsura competențelor de care dispun, aflarea adevărului în acest caz, ca și în celelalte dosare din Sănătate”, anunță Florian Bodog.

Chiar dacă împotriva sa va începe urmărirea penală în urma anchetei, acesta fiind senator nu poate fi percheziționat, reținut sau arestat fără acordul Senatului. Pentru fapte comise în calitate de ministru, de asemenea este nevoie ca Senatul să ceară urmărirea sa penală la solicitarea procurorilor. Senatul poate să ofere imunitate lui Bodog.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.