Acasă Actualitate Bogdan Aurescu va deschide Forumul Tinerilor din cadrul Comunități Democrațiilor

Bogdan Aurescu va deschide Forumul Tinerilor din cadrul Comunități Democrațiilor

DISTRIBUIȚI

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu va deschide joi, 23 iulie 2020, lucrările Forumului Tinerilor din cadrul Comunității Democrațiilor – Interconectarea tinerilor lideri din statele democratice, organizat de Ministerul Afacerilor Externe și Comunitatea Democrațiilor (CoD), în format videoconferință. Forumul are loc sub egida Președinției României a Comunității Democrațiilor și reflectă una dintre prioritățile asumate pe parcursul mandatului țării noastre la CoD, exercitat în perioada 2019 – 2021, și anume promovarea tinerilor în cadrul proceselor democratice.

Evenimentul se va desfășura pe parcursul a două zile, 23 și 24 iulie 2020, și este organizat în contextul celei de-a 20-a aniversări a Comunității Democrațiilor, care a fost marcată prin Conferința Aniversară din 26 iunie a.c., în cadrul căreia a fost adoptată Declarația de la București (http://www.mae.ro/node/52946), pentru a evidenția importanța incluziunii tinerilor, ca fundament pentru democrații puternice și durabile.

Temele abordate în cadrul evenimentului privesc participarea civică și politică a tinerilor, facilitarea schimbului de bune practici din statele și regiunile lor și prezentarea unor modele inovative de creștere a gradului de implicare a tinerilor în viața publică și în procesele democratice.

Informații suplimentare

Desfășurându-se în două sesiuni, ambele transmise live pe Youtube și pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Externe, la Forum sunt invitați să participe toți tinerii interesați de implicarea în viața publică. Detaliile privind înregistrarea la Forumul Tinerilor sunt disponibile pe site-ul MAE. Participanții înregistrați vor putea adresa întrebări în cadrul discuțiilor desfășurate pe parcursul celor două zile.

Mai multe informații și formularele de înregistrare pot fi găsite aici: http://www.mae.ro/node/53167.

Forumul Tinerilor va putea fi urmărit pe paginile de Youtube și Facebook ale Ministerului Afacerilor Externe:

23 iulie, ora 16.00 Connecting Youth Democracy Leaders. From Activism to Democratic Governance – https://www.youtube.com/watch?v=7lJtnKBUl6s.

24 iulie, ora 9.00 Connecting Youth Democracy Leaders. Youth for Sustainable Development Goals – https://www.youtube.com/watch?v=ex_T2c6BoWI.
Forumul Tinerilor este organizat ca parte a evenimentelor de marcare a celei de-a 20-a aniversări a Comunității Democrațiilor (CoD), pentru a evidenția importanța incluziunii tinerilor, ca fundament pentru democrații puternice și durabile. Capacitarea tinerilor este una dintre prioritățile României la Președinția Comunității Democrațiilor, în mandatul deținut în perioada 2019 – 2021, precum și o temă transversală implementată în toate activitățile CoD.

Forumul Tinerilor din cadrul CoD va oferi o platformă globală reprezentanților organizațiilor și rețelelor de tineri pentru a discuta participarea civică și politică a tinerilor, facilitarea schimbului de bune practici din statele și regiunile lor și pentru a prezenta moduri inovative de creștere a gradului de implicare a tinerilor în viața publică și în procesele democratice.

Participanții vor lansa Declarația Forumului Tinerilor din cadrul Comunității Democrațiilor, care reprezintă un apel către tineri pentru creșterea gradului lor de participare în procesele democratice.

Evenimentul se va desfășura în două sesiuni, ambele transmise live pe Youtube și pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Externe.

Sesiunea 1 a Forumului Tinerilor – Joi, 23 iulie 2020, ora 16:00 (CEST + 1)

Sesiunea va include:

Deschiderea Forumului Tinerilor din cadrul CoD: Keynote speaker: Bogdan Aurescu, ministrul afacerilor externe al României
Lansarea Declarației Forumului Tinerilor al CoD
Panel cu tema „De la Activism la Guvernare Democratică” și intervenții ale invitaților reprezentanți ai tinerilor. Panelul se va încheia cu o sesiune de Q&A, în care participanții înregistrați în prealabil vor putea adresa întrebări.

Panelul virtual va discuta despre impactul participării politice a tinerilor asupra proceselor democratice de luare a deciziilor. Sesiunea va evidenția contribuțiile esențiale pe care tinerii le pot aduce sistemelor democratice incluzive. Discuțiile vor urmări schimbul de experiențe ale tinerilor factori de decizie cu privire la tranziția lor de la actori activi în exteriorul cadrului guvernamental la factori de schimbare efectivi din cadrul acestuia. Sesiunea va aborda și provocările și oportunitățile actuale de participare politică a tinerilor și va urmări să capaciteze activiștii care intră sau au intrat recent în mediul guvernamental în vederea depășirii barierelor cu care se confruntă.

Înregistrează-te aici Vizionează live

Sesiunea 2 a Forumului Tinerilor – Vineri, 24 iulie 2020, ora 9:00 (CEST+1)

Keynote speaker: Ambasadorul Simona Mirela Miculescu, Reprezentant al Secretarului General al ONU și Șeful Biroului ONU din Belgrad
Panel cu tema „Tinerii în sprijinul obiectivelor de dezvoltare durabilă” și intervenții ale invitaților reprezentanți ai tinerilor. Panelul se va încheia cu o sesiune de Q&A, în care participanții înregistrați vor putea adresa întrebări.
Panelul virtual va discuta despre rolul semnificativ pe care îl pot avea tinerii în implementarea, monitorizarea și revizuirea Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă, prin prezentarea inițiativelor inovatoare ale liderilor tineri care lucrează la realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD) la nivel mondial, în special ODD 16. Sesiunea va explica unicitatea valorii adăugate a creșterii gradului de participare civică și politică a tinerilor pentru accelerarea progresului în implementarea tuturor ODD. Discuțiile vor aborda și maniera în care guvernele, organizațiile internaționale, sectorul privat și alte părți implicate pot contribui la menținerea atenției asupra implementării ODD în timpul crizei actuale generate de COVID-19.
Sesiunea de încheiere a Forumului Tinerilor din cadrul Comunității Democrațiilor va fi susținută de Secretarului General al CoD, Thomas E. Garrett.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.