Home Actualitate Boraciu- intermediarul șpăgii judecătorului Stan Mustață, decorat de Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Boraciu- intermediarul șpăgii judecătorului Stan Mustață, decorat de Episcopia Sloboziei și Călărașilor

DISTRIBUIŢI

 

Ion Boraciu, intermediarul șpăgii judecătorului Stan Mustață este un om distins în 2012 de Episcopia Sloboziei și Călărașilor, din al cărui consiliu eparhial face parte, informează B1 TV. Numele acestuia figurează și pe site-ul Episcopiei. Boraciu a primit crucea Sloboziei în grad de cavaler, potrivit sursei citate.

Acesta era intermediar între Stan Mustață și diverși oameni care aveau probleme cu legea, fiind acuzat de DNA de constituire a unui grup infracțional organizat, două infracțiuni de trafic de influență, complicitate la șase infracțiuni de luare de mită și complicitate la infracțiunea de trafic de influență.

Totul se negocia într-un apartament din București, sub pretextul unei întâlniri între prieteni. Din interceptări reiese că sentințele finale erau negociate de judecătorul Stan Mustață ca la piață. Într-una din discuții, magistratul  a făcut referire la  dosarul fostului manager al Stelei, Mihai Stoica, încarcerat în prezent la Penitenciarul Rahova. Modul de operare era clar. Judecătorul Mustață lua listele de ședință de la instanțe și le dădea complicilor, care începeau să contacteze viitorii clienți. Printre complici se numără Florian Alexandru, apropiat al fraților Cămătaru și Ioan Boraciu. Acesta s-a ocupat, începând cu 7 aprilie anul acesta, de dosarul lui Meme Stoica, potrivit interceptărilor procurorilor.

La discuții participa și grefiera Mariana Curea, de la Curtea de Apel.

Mustață e unul dintre magistrații din completul de la Curtea de Apel București ce judecă dosarul ICA, în care este acuzat Dan Voiculescu. El a declarat ca procurorii susțin că un prieten de-al său s-ar fi întâlnit cu un amic al lui Dan Voiculescu, pentru a fi dată o soluție favorabilă în dosarul ICA.

Anchetatorii au descoperit că Mustață discuta cu complicii săi din baia imobilului, ba chiar mai trăgea și apa de la toaletă sau dădea drumul la apa de la robinet, pentru a nu fi interceptat. Judecătorul Stan Mustață a fost arestat preventiv de Curtea de Apel București pentru 30 de zile.

 

 

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.