Acasă Actualitate Bucureștenii – amendați dacă nu-și spală săptămânal trotuarul

Bucureștenii – amendați dacă nu-și spală săptămânal trotuarul

DISTRIBUIȚI

O dispoziție semnată de primarul Capitalei, Sorin Oprescu, pe 12 septembrie, prevede ca persoanele fizice să fie amendate cu sume între 100 si 500 lei dacă nu spală, în fiecare sâmbătă, trotuarul din fața casei.

Persoanele juridice riscă amenzi mai mari, între 3.000 și 5.000 de lei, dacă nu fac același lucru în fața sediilor. Potrivit dispoziției primarului, care actualizează o hotărâre din 2004 a Consiliului General al Muncipiului București (CGMB), persoanele fizice trebuie să-și spele trotuarul în fiecare zi de sâmbătă, între orele 7-12, iar persoanele juridice – în fiecare zi de luni, în același interval orar.
Trotuarele nu vor fi spălate în perioada în care este posibilă formarea poleiului. Persoanele juridice care au în administrare domeniul public sau privat al municipiului București sunt obligate, prin aceeași dispoziție, să amenajeze și să întrețină spațiile verzi, să repare, să mențină în bună stare de funcționare și să întrețină dotările din locurile de joacă pentru copii, precum și mobilierul urban specific.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.