Acasă Actualitate Calauze basarabene, retinute la Vama Albita

Calauze basarabene, retinute la Vama Albita

DISTRIBUIȚI


Politia de Frontiera de la PCTF Albita a retinut, luni seara, trei basarabeni acuzati ca au calauzit cele 49 de persoane prinse in timp ce incercau sa treaca ilegal granita romano-bulgara, ascunse intr-un TIR cu aparatura medicala cu destinatia Grecia.


Cei trei, Arnaut Veaoslav, 31 de ani, Ludmila Iesean, 25 de ani, si Valeriu Buza, 25 de ani, din localitatea Hancesti, Republica Moldova, sunt acuzati ca le-au adus in tara pe cele 49 de persoane si le-au dus pana la autotrenul bulgaresc. Pentru ajutorul dat, cele trei calauze au primit, de la 19 cetateni moldoveni, intre 50 si 200 de dolari.

Cetateanul grec care conducea autotrenul urma sa primeasca cate 1.100 de dolari de la fiecare fugar dupa ce acestia ajungeau in Grecia. Toti cetatenii moldoveni gasiti in TIR au primit interdictie sa intre in Romania pe o perioada de cinci ani. Ei au fost retrimisi in Republica Moldova dupa ce au fost amendati cu sume cuprinse intre 2,5 si trei milioane de lei. Soferul grec a fost retinut de politisti.

Sambata seara, Politia de frontiera a retinut aproape 49 de persoane care au incercat sa treaca ilegal granita romano-bulgara. Cetateanul grec Kalyvas Spyridon, de 51 de ani, s-a prezentat in Vama Calafat – Dolj la volanul unui TIR. El a sustinut ca se afla in tranzit pe teritoriul Romaniei, transportand aparatura medicala din Polonia spre Grecia. Intrucat politistii aveau informatii ca soferul este implicat in operatiuni ilegale legate de trecerea frontierei, ei au deschis TIR-ul, in care au gasit 49 de persoane ascunse in spatele aparatelor medicale. Cea mai mare parte a acestora proveneau din Republica Moldova, 47 de persoane, ceilati doi fiind romani, si intentionau sa ajunga ilegal in Grecia, la rude, trecand prin Bulgaria. Grupul era format din 14 barbati, 26 de femei, 24 din Republica Moldova si doua din Romania, si noua minori cu varste intre sase si 16 ani.

Cercetarile au relevat ca toti cetatenii moldoveni intrasera in Romania in aceeasi zi, in mod legal, fiind preluati apoi de soferul TIR-ului din parcarile din Drobeta-Turnu Severin, Caransebes si Calafat. Ei au reusit sa urce in TIR fara sa rupa sigiliul aplicat inainte de intrarea in Romania, intrucat prelata autovehiculului se poate rula, cu ajutorul unui dispozitiv, atat cat sa poata intra o persoana.

Fugarii aveau asupra lor un total de peste 50.000 de dolari, bani care urmau sa fie platiti organizatorului retelei de imigratie dupa ajungerea la destinatie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.