Acasă Actualitate Călin Popescu Tăriceanu a demisionat din PNL

Călin Popescu Tăriceanu a demisionat din PNL

DISTRIBUIȚI

Fostul președinte al PNL Călin Popescu Tăriceanu și-a dat demisia, miercuri, din organizația PNL Sector 1, a declarat purtătorul de cuvânt al formațiunii, Cristina Pocora. Călin Popescu Tăriceanu și-a înregistrat demisia din PNL la organizația Sector 1, din care făcea parte. Fostul premier din perioada 2004-2008 este membru fondator al PNL. El a deținut funcția de președinte al PNL între februarie 2005 și martie 2009. De asemenea, a fost președinte interimar al PNL și copreședinte al Alianței Dreptate și Adevăr – D.A. între octombrie 2004 și februarie 2005.
În perioada 1993-2004, Tăriceanu a fost vicepreședinte al Partidului Național Liberal, iar între 1990 și 1992 secretar executiv al PNL.
Călin Popescu Tăriceanu, alături de Cristian David, Radu Stroe și Ioan Ghișe, s-au numărat printre liberalii care s-au exprimat împotriva ruperii USL la momentul votului din Delegația Permanentă a PNL.
Fostul președinte al PNL a fost marți la Guvern, pentru a discuta cu liderul PSD, premierul Victor Ponta despre păstrarea USL.
Înaintea acestei discuții, într-o conferință de presă, Tăriceanu a lansat un apel către liderul PNL, Crin Antonescu, să revină asupra deciziei luate marți și să revină în USL, el precizând că miercuri dimineață a avut o discuție cu premierul Victor Ponta, care l-a asigurat că dorește continuarea USL "în actuala formulă".
"Nu voi accepta decizia luată ieri, deoarece eu apreciez că a fost luată pe baza unor afirmații false, a unor afirmații greșite care au fost furnizate colegilor mei și aceștia au fost induși în eroare. Am vorbit dimineață cu Victor Ponta și l-am întrebat dacă dorește să continuăm proiectul USL și mi-a dat asigurări că vrea să continue proiectul USL în actuala formă. În actuala formă, subliniez. Așadar, îmi permit să fac un apel către președintele PNL, Crin Antonescu, să revină asupra deciziei pe care o luat-o ieri și drept urmare să revină în USL", a afirmat Tăriceanu.
El a transmis un mesaj direct către liderul PNL, căruia i s-a adresat cu formula "dragă Crin".
"Dragă Crin, dacă tu nu-ți vei asuma această responsabilitate, atunci o voi face eu. Îi voi cere primului ministru Victor Ponta să-și mențină toate angajamentele luate în cadrul USL, față de PNL, respectiv menținerea tuturor pozițiilor în structurile centrale și locale, listele comune la Parlamentul European, cât și un lucru foarte important, susținerea unui candidat liberal la Președinția României", a declarat Tăriceanu.
Tăriceanu a precizat că, după conferința de presă, va merge să se întâlnească cu premierul Ponta, pentru a-i prezenta în mod direct solicitările sale.

Mihai Niculescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.