Acasă Actualitate Cămătar reținut: percepea dobânzi de 100%

Cămătar reținut: percepea dobânzi de 100%

DISTRIBUIȚI

Polițiștii din județul Arad au desfășurat, ieri, o percheziție la domiciliul unui bărbat bănuit de cămătărie. Au fost identificate, până în prezent, 29 de persoane vătămate. Cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore.

La data de 22 ianuarie a.c., polițiștii orașului Chișineu Criș, județul Arad, au efectuat o percheziție, la domiciliul unui bărbat, de 36 de ani, din localitatea Vânători, bănuit de efectuarea unor operațiuni financiare fără drept.

Din cercetări a reieșit că, începând din anul 2016, bărbatul ar fi dat mai multor persoane, cu titlu de împrumut, diferite sume de bani. Acesta ar fi perceput o dobândă lunară între 50% și 100% din suma acordată. Pentru a garanta returnarea banilor, bărbatul ar fi solicitat celor împrumutați cărți de identitate și carduri bancare de salarii.

În urma percheziției domiciliare, au fost găsite și ridicate 17 carduri bancare, 6 cărți de identitate și alte înscrisuri, precum și 15.600 de lei și 70 de euro. Au fost identificate până în prezent 29 de persoane vătămate.

În baza probatoriului administrat, bărbatul în cauză a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților Judecătoriei Chișineu-Criș, cu propunere de arestare preventivă, pentru săvârșirea infracțiunii de camătă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.