Acasă Actualitate Camion de 20.000 de euro confiscat pentru că transporta ilegal lemn evaluat...

Camion de 20.000 de euro confiscat pentru că transporta ilegal lemn evaluat la 3.000 de lei

DISTRIBUIȚI

Potrivit unui comunicat al Poliției, în data de 8 mai, în jurul orei 15.00, lucrătorii Secţiei nr. 15 Poliţie Rurală Vatra-Dornei aflaţi pe raza comunei Crucea în cadrul Planului de acțiune ,,Scutul pădurii”, au oprit pentru control autoutilitara marca MAN încărcată cu lemn rotund rășinoase molid pe drumul comunal Poiana Bobului din satul Crucea.

„O nouă dovadă că una dintre prevederile anti-hoție introduse în noul Cod Silvic, anul trecut, al căror co-inițiator am fost, produce efecte, am primit-o, la începutul acestei săptămâni, din Suceava.”, spune Mihai Goțiu, fost senator USR.

Verificările în noul SUMAL au arătat că pentru cantitatea de material lemnos transportată nu există documente legale de transport, nefiind generat cod unic. La inventariere, s-a dovedit că era vorba de o cantitate de 14,18 mc lemn rotund rășinoase molid, în valoare estimativă la 2.900 lei. În conformitate cu prevederile art. 68 alin. 2(1)1 și alin. 2(2) din Legea nr. 46/2008 (Codul Silvic) modificată și completată anul trecut, fapta constituie infracțiune (fiind vorba de peste 10 mc transportați fără acte).
Astfel, pe lângă confiscarea lemnului, s-a dispus și confiscarea camionului MAN (a cărui valoare e de aproximativ 20.000 de euro), iar șoferul s-a ales și cu dosar penal.
Știrea asta (și altele de acest gen, pe care le-am mai promovat) merită să circule. Atât pentru a înțelege că, în ciuda defetiștilor și în ciuda faptului că lupta cu Mafia Pădurilor e departe de a se fi încheiat, eforturile noastre nu sunt în zadar și, încet, încet, le închidem hoților, portiță după portiță. Cât și pentru cei care își închipuie că vor mai scăpa ca până acum. Pe lângă dosarul penal (a cărui finalizare va mai dura) e bine să știe că vor rămâne și fără bunurile lor. Că asta e ceva ce îi doare mai tare. Că fără ele e mai greu să-și continue furtul pentru a-și acoperi paguba.
FOTO: imaginea e de la o altă acțiune a Poliției Române, dinaintea modificărilor din Codul Silvic de anul trecut. Amenda dată, de 5.000 de lei, pentru un astfel de transport ilegal, putea fi acoperită dintr-un singur alt transport ilegal de lemn cu același camion…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.