DISTRIBUIŢI

Controversatul manager al Spitalului Sf.Ioan, Robert Agafiței, ca să nu-și complice existența în contextul COVID-19, a decis ca până pe 01 iulie, consultațiile medicale în ambulatoriul spitalului să se desfășoare la distanță, utilizând mijloace de comunicare, excepție făcând chimioterapia și tratamentul diabetului zaharat.
Decizia a fost luată pe data de 2 iunie când fuseseră anunțate pentru ultimele 24 de ore doar 119 infectări, cel mai mic număr înregistrat de la ieșirea din starea de urgență.
Decizia se bazează pe posibilitatea dată de OUG 70/2020 care la punctul 8 al articolului 10 prevede:
„(8) Consultațiile medicale acordate în asistența medicală primară și ambulatoriul de specialitate clinic, inclusiv pentru unele servicii conexe necesare actului medical, prevăzute în pachetul de servicii de bază, respectiv în pachetul minimal de servicii medicale, POT fi acordate și la distanță, utilizând orice mijloace de comunicare.”

Așadar, având posibilitatea să nu acorde consultații față în față, managerul absolvent de Drept, a decis el că se suspendă toate consultațiile în afara a două afecțiuni: cancer și diabet. La urma urmei de ce ar fi lăsat decizia pe mâna medicilor specialiști care poate ar avea nevoie pentru diagnosticare să palpeze, să ausculte, să vadă o ureche, să manevreze o mână sau un picior, dacă el le știe deja pe toate. Ce diagnostic poate pune un medic specialist la telefon și cum își poate ajuta el pacientul? Dacă medicul ar vrea totuși să-l vadă pe pacient pentru a-l diagnostica profesionist și poate chiar a-i salva viața, nu poate pentru că nu-i dă voie Agafiței care refuză sistematic să comunice cu medicii din spital așa cum refuză să discute și cu orice jurnalist, închizând pur și simplu telefonul.

Faptul că a pus și trei cadre medicale să semneze decizia nu arată decât faptul că Agafiței își conduce cu mână de fier moșia.

2 ARII

  1. Aceiasi echipa manageriala de la Sf Ioan Bucuresti, tine inchisa Maternitatea Bucur, sectie a spitalului Sf Ioan, ca „Maternitate suport covid” care in 3 luni nu a avut internata nici o gravida covid pozitiv.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.