Acasă Actualitate Când șeful Serviciului Omoruri a avertizat că se va umple țara de...

Când șeful Serviciului Omoruri a avertizat că se va umple țara de criminali în serie, inconștienta Carmen Dan a încercat să-l dea afară

DISTRIBUIȚI

În decembrie 2017, după teribila crimă de la metrou când o tânără a sfârșit sfârtecată împinsă de o criminală, ministrul de Interne de atunci, Carmen Dan a declarat că șeful Serviciului Omoruri din Poliția Capitalei, Radu Gavriş, care acordase un interviu jurnaliştilor Digi24, nu avusese mandatul său și că și-a prezentat opinia personală. Sigură pe ea, Carmen Dan l-a amenințat voalat pe polițist: „trebuia să manifeste reținere pe acest subiect care presupune discuții în tema politicului ar fi trebuit să rămână ceea ce este: un polițist bun, un profesionist bun”.

Declarațiile polițistului date cu lacrimi în ochi au fost fără echivoc:
„Excluderea camerelor de supraveghere din mijloacele de probă ar duce înapoi sistemul judiciar cu 20 de ani. În anii 90, la începutul anilor 2000, orice faptă din spațiul public risca să rămână cu autor necunoscut. Pe scurt, un autor de omor, pedofil, orice infracțiune gravă cu care ne ocupăm și pentru care pot să vorbesc poate să rămână în continuare în libertate și să comită aceste fapte. Vorbind concret pe speța de la metrou, ar fi fost foarte greu… Toate statele din UE alocă bani și resurse pentru a monta cât mai multe camere, pentru a putea sesiza, preveni și chiar a combate infracțiuni comise în spațiul public. Sunt și în București, nu atât de multe cât ne-am dori, nu atât de performante, dar sunt și ne ajută foarte mult. În ultimii șase ani de zile nu mai avem niciun omor cu autor necunoscut, toate omorurile au fost soluționate. În foarte multe din aceste cazuri ne-am bazat pe aceste camere. Sunt cazuri în care autorul a fost prins, reținut, arestat și condamnat și în care probatoriul s-a făcut în special pe baza imaginilor surprinse de camerele de supraveghere”, a spus comisarul Radu Gavriș, șeful Serviciului Omoruri din Poliția Capitalei, pentru Digi24.

Acum procurorul de caz a identificat mașina lui Gheorghe Dincă pe camerele de supraveghere din cinci locații diferite, urmărind zeci de minute de filmări pentru că „Localizarea facuta de STS a fost pe o arie de cateva sute de case deoarece atat permite sistemul utilizat de acestia. In cauza nu s-a utilizat tehnica SRI, indisponibila anchetelor penale dupa decizia CCR. De aceea, joi, un echipaj al Directiei de Operatiuni Speciale a venit de la Bucuresti si la ora 22,00 a ajuns la fata locului in incercarea de a ajuta la localizare. La ora 23:00 nu se stia locul unde s-ar fi putut afla victima, iar localizarea a fost facuta cu tehnica disponibila, deficitara, aceeasi ca in toate dosarele penale instrumentate in ultimii 3 ani.”, după cum a anunțat „Miscarea pentru apararea statutului procurorilor” (AMASP)

14 COMENTARII

 1. Tehnica SRI nu este inutilizabila in anchetele penale, dimpotriva…
  Iar imaginile surprinse de camerele de luat vederi au fost si sunt probe

  • Tocmai pentru asta serveau protocoalele atat de „blamate”
   Acum ca au fost declarate neconstitutionale nu mai pot fi baza de colaborare, prin urmare nici tehnica SRI nu mai poate fi folosita in anchete

 2. Este greu sa te lupti cu prostii, chiar femei fiind.Protocoalele cu S.R.I. deranjau politicienii.Acum , sa raspunda toti , de la mic la mare.Pacat de fiintele nevinovate si cate or mai fi murit.Oamenii inteligenti , profesionistii sunt incomozi prt prosti.

 3. Nici o jigodie nu va fi trasa la raspundere, deoarece corb la corb nu-și scoate ochii!
  Din nou va fi vinovat Iohannis pentru ca are cravata albastra si ține mâna în dreptul inimii cand se intoneaza imnul…

 4. „Lupta” cu camerele de supraveghere, a demarat mai demult .. a început cu „atenteazâ la intimitate”, a continuat cu „este o metodã securisticã de urmãrire a persoanelor”.. au fost date jos camerele din intersectii, montate de primãrii, apoi au fost declarate anticonstitutionale, s-a stabilit cã si cele instalate pentru supravegherea propriei locuinte nu au voie sã „batã”, în afara curtii .. Multi „formatori de opinie”, s-au înscris în aceastã „bãtalie” .. si .. au câstigat ! Pãcalã si-a tãiat creanga de sub el .. !!!

 5. Trebuie sa fii tampit sa-l bagi pe Johannis in asta. Dupa ce ciuma rosie a ras tot ca sa scape …..acestea sunt doar unele dintre consecinte. Cele mai grave nu au venit inca.

 6. De ce o neprofesionista, cum arata prin actiunile ei, ajunge la rang de ministru. Dupa gafele produse zi de zi aceasta casnica- tot de a facut arata rangul pe care il detine- a creat o degringolada intr-un minister atat de important. Mustrarile si toate cele create pe seama ei arata clar ca trbue trasa la raspundere de “prietena” ei, Dancila alaturi de toata gasca ce oinconjoara. Merita judecata si trimisa la inchisoare pentru toate neglijentele rauvoite. Cu ani grei de puscarie. Functiile inalta nu-s de joaca.
  Pedepsiti-o fiinca e vinovata aceasta Carmen Dan

 7. Când șeful Serviciului Omoruri a avertizat că se va umple țara de criminali în serie, inconștienta Carmen Dan a încercat să-l dea afară.
  Un alt exemplu de responsabilitate si responsabilitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.