Acasă Actualitate Candidații la prezidențiale vor avea acces gratuit la TV și radio

Candidații la prezidențiale vor avea acces gratuit la TV și radio

DISTRIBUIȚI

Candidații la prezidențiale vor avea acces egal și gratuit la TV și radio, iar în spoturi nu-și vor putea face promovare neloială, prin comparație cu unul sau mai mulți adversari, potrivit concluziilor dezbaterilor de ieri dintre membrii CNA și reprezentanții radiodifuzorilor.
Desfășurate la sediul Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), discuțiile au vizat proiectul de decizie privind desfășurarea în audiovizual a campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din noiembrie.
Potrivit proiectului, candidații la prezidențiale vor avea acces egal și gratuit la TV, fără a fi impusă o durată totală a spațiului de emisie dedicat acestora. Radiodifuzorii sunt obligați să acorde spațiu de emisie candidaților numai dacă anunță că vor reflecta campania electorală.
Altfel spus, un post de televiziune sau de radio care își face publică, înainte de campanie, această intenție, va trebui să acorde spațiu egal de emisie tuturor candidaților.
Candidații vor putea să apară însă numai în emisiuni de promovare, dezbateri și programe informative. Cei care dețin funcții publice au acces și în alte emisiuni, însă strict în probleme legate de exercitarea respectivei funcții, mai prevede proiectul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.