Acasă Actualitate Captura de adidasi chinezesti in valoare de 50 miliarde de lei

Captura de adidasi chinezesti in valoare de 50 miliarde de lei

DISTRIBUIȚI

Un contrabandist chinez a fost prins de politistii bucuresteni cu marfa contrafacuta in valoare de peste 50 miliarde de lei vechi. Captura a fost facuta in timpul unei descinderi simultane la doua standuri angro si patru depozite ale firmei Regus Comtrade SRL.


Politistii au actionat in baza unor informatii precise si au descins la mai multe puncte de lucru ale firmei patronate de chinezul Lin Xiaoyong. In urma raziei, oamenii legii au pus mana pe 85.000 de perechi de pantofi sport contrafacute, care au fost introduse in tara prin metodele extrem de ingenioase: pe incaltaminte existau aplicate marci necunoscute (implicit neprotejate de legea drepturilor de autor), iar sub acestea erau insemne precum Puma, Nike sau Adidas. Ulterior importului, in depozitele Regus Comtrade SRL, angajatii firmei patronate de chinez decupau anumite bucatile de piele care acopereau insemnele marcilor protejate de lege, iar pantofii erau apoi vanduti ca fiind originali.

Oamenii legii sunt de parere ca valoarea prejudiciului realizat de contrabandistul chinez este mai mare decat valoarea marfii confiscate. -Cred ca prejudiciul creat va depasi 100 miliarde de lei vechi-, a declarat procurorul Nicoleta Bulgaru de la Parchetul de pe langa Tribunalul Municipiului Bucuresti (PTMB). La randul sau, procurorul Marius Iacob, seful PTMB, spune ca numarul cazurilor legate de contrafaceri este extrem de mare. Astfel, numai de la inceputul anului, Parchetul de pe langa Tribunalul Municipiului Bucuresti a inregistrat 650 de dosare, fapt care implica desemnarea mai multor procurori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.