Home Actualitate Carmen Bejan a angajat-o pe avocata Paula Iacob și dă în judecată...

Carmen Bejan a angajat-o pe avocata Paula Iacob și dă în judecată autoritățile române

DISTRIBUIŢI

Carmen Bejan, fosta studentă la Medicină care a ucis și a tranșat un bărbat, știa că va naște un copil cu malformații, dar nu a vrut să facă avort pentru că a crezut că o să fie liberă. După ce a pierdut sarcina, medicii au avertizat-o: doi ani nu mai are voie să mai rămână însărcinată.
Carmen Bejan a fost transferată, vineri, la Penitenciarul Rahova, după ce, marți noaptea a născut, la Spitalul Universitar din Capitală, o fetiță cu malformații care a trăit doar o oră și 25 de minute.
Studenta criminală a fost vizitată la Rahova de soțul ei, Claudiu ?ê?£atran, venit special ca să angajeze un avocatcare să dea în judecată autoritățile.
„Ceea ce i s-a întâmplat soției mele, după ce ea s-a plâns că nu are condiții în penitenciar, nu va rămâne nepedepsit. Plânge întruna, e cu psihicul la pământ. Nu are voie să mai facă un copil doi ani“, a declarat ?ê?£atran la o emisiune tv. El a ales-o pe avocata Paula Iacob pentru a o repre­zenta pe Carmen în procesele viitoare cu autoritățile.
Medicii care au consultat-o pe Carmen Bejan în timpul sarcinii i-au spus fostei studente că va naște un copil cu malformații. Deținuta nu a vrut să facă avort, întrucât spera ca cererea de eliberare datorită sarcinii să fie aprobată. Bejan a făcut în timpul sarcinii opt ecografii.  Carmen Bejan și prietenul ei, Sergiu Florea, coleg cu ea la Medicină, în Timișoara, au ucis în căminul în care locuiau un bărbat de 65 de ani, căruia Carmen îi promisese sex în schimbul banilor. Amândoi au fost condamnați la închisoare. Crima lor a fost descoperită de un coleg, care i-a văzut când cărau un sac de plastic cu bucăți din bărbatul ciopârțit, pentru a le face nevăzute.

Cazul studentei criminale a ajuns în Daily Mail

Cazul studentei criminale a ajuns în atenția presei britanice. Daily Mail relatează despre copilul cu malformații pe care Carmen Bejan l-a născut mort și preia acuzațiile fostei studente la Medicină formulate la adresa autorităților române potrivit cărora nu i s-a permis să își satisfacă în închisoare „poftele“ de femeie însărcinată.
După ce a făcut o fetiță care a murit la naștere din cauza malformațiilor, Carmen a început să dea vina pe „sistemul“ din România, mai precis pe autoritățile penitenciarului, afirmând că acestea nu i-au permis să își satisfacă „poftele de femeie însărcinată“, lăsând să se înțeleagă că din această cauză fătul s-a ales cu malformații și nu a putut să supraviețuiască. Carmen a spus chiar că fetița ei a fost de fapt „ucisă“ pentru că ei i-a lipsit îngrijirea necesară unei femei însărcinate.

Vrea să dea autoritățile statului în judecată pentru „tortura“ suferită în timpul sarcinii

Avocații lui Carmen Bejan au afirmat că tânăra intenționează să dea în judecată autoritățile penitenciarului pentru că nu i-au permis accesul la o îngrijire corespun­zătoare în perioada sarcinii, mai ales „poftele“ unei femei însărcinate. Carmen poftea la aproape orice aliment, de la banane, până la chips-uri cu cașcaval, mai scrie Daily Mail.

Reacții din toată lumea

După ce tabloidul britanic a publicat cazul, reacțiile cititorilor nu au întârziat să apară. Astfel, un cititor din California scrie că bănuiește că „această Carmen Bejan are strânse legături cu contele Dracula. Nu ar trebui să fie compătimită“. „Femeia a dat naștere unui monstru. Cum este posibil ca autoritățile din România să fi permis ca o prizonieră să rămână însărcinată? Ce copil și-ar dori așa o mamă?“, s-a întreabat un altul.
O cititoare din Australia este de părere că „au fost prea multe droguri în organismul ei și al prietenului său cu care a conceput copilul și asta i-a cauzat malformațiile, nu poftele de gravidă“. O americancă o întreabă dacă „nu i-a fost poftă și de… sânge. Copilul ei a plătit prețul care a costat-o pe mama sa pentru că a curmat o altă viață nevinovată“.

Olga Dumitrescu

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.