Acasă Actualitate Cărți de identitate pentru militarii străini

Cărți de identitate pentru militarii străini

DISTRIBUIȚI

Guvernul a adoptat o hotărâre prin care membrii forțelor armate străine vor primi cărți de identitate care să le ateste calitatea menționată în fața autorităților române în cazul staționării pentru perioade mai mari de 60 de zile pe teritoriul României.
Eliberarea cărților de identitate speciale se va face de către Secretariatul tehnic permanent al Comisiei interministriale pentru legătura cu forțele armate străine, potrivit unui comunicat al Guvernului.
Actele speciale de identitate vor fi eliberate doar pentru membrii forțelor armate care nu sunt scutiți de la aplicarea reglementărilor referitoare la înregistrarea și controlul străinilor, pe fondul tratatelor internaționale semnate și de România.
Potrivit Legii nr. 291/2007 în legătură cu intrarea, staționarea și desfășurarea operațiunilor forțelor armate străine pe teritoriul României, în scopul implementării anumitor dispoziții, fiecare cadru militar care stă mai mult de 60 de zile pe teritoriul țării noastre trebuie să aibă un act de identitate pentru o mai bună colaborare cu autoritățile locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.