Acasă Actualitate Casele din Miami ale deputatului Răzvan Șerban Mustea

Casele din Miami ale deputatului Răzvan Șerban Mustea

DISTRIBUIȚI

Cel mai promițător tînăr democrat liberal are probleme mari cu declarațiile de avere. Deputatul PDL Răzvan Mustea a uitat să declare niște case aflate hăt departe, tocmai în Statele Unite ale Americii, țară în care a făcut studiile și în care tatăl său locuiește o mare parte din vreme. Numele deputatului Mustea apare în baza de date a Block Shopper, unul dintre cei mai mari agenți de real-estate din Statele Unite ale Americii. Această agenție oferă pe Internet informații relevante despre proprietățile care s-au vândut în orașele importante din SUA. Două proprietăți apar a avea legături cu deputatul Mustea și familia sa. Conform informațiilor oferite de Block Shoppers LLC, pe 17 ianuarie 2003 Ionel Șerban Mustea, Marcela Șerban Mustea și fiul lor, deputatul Razvan Șerban Mustea, au cumpărat de la Samy Botton o proprietate situată în Miami pentru suma de 440.000 de dolari, cu 90.000 de dolari mai mult decât plătise americanul pe casa respectivă cu doi ani mai înainte.

Același site cu informații imobiliare din Statele Unite ale Americii indică faptul că la data de 11 mai 2010 familia Mustea (mama, tata și odrasla deputat) au vândut o altă proprietate deținută tot în Miami către Sonia Malka pentru suma de 545.000 de dolari.

Întrebat despre aceste achiziții și vånzări imobiliare care nu se regăsesc în declarațiile sale de avere, deputatul a negat vehement informațiile: „Nu dețin nicio proprietate în afara celor menționate în declarațiile mele de avere, deci nici proprietatea aflată la adresa 21150 Point Pl, Unit 2502, Aventura, FL 33180 și nici pe cea aflată la adresa 21200 Point Pl, Unit 1801, Aventura, FL 33180“, ne-a transmis Mustea prin intermediul unei scrisori în care subliniază faptul că nu a luat parte la nicio vânzare de proprietăți în țară sau în străinătate din momentul în care a devenit parlamentar, adică din 2008 încoace.


Părinții sunt de vină

În scrisoarea trimisă de către deputatul democrat-liberal se specifică faptul că răspunsurile sunt referitoare la el și la soția sa, Aura Șerban Mustea. „Părinții mei sunt întreprinzători privați, nu ocupă demnități publice, derulează afaceri transparente și corecte și își investesc profiturile, respectånd legea, în țară sau străinătate“, spune deputatul în epistola sa, în care nu amintește de afacerile tatălui său cu binecunoscutul Gigi Kent, afaceri pe care le vom analiza cu altă ocazie.
De asemenea, Mustea nu a putut să ne lămurească motivele pentru care o agenție imobiliară din SUA i-a trecut numele în dreptul unei proprietăți, dacă el nu are nicio legătură cu această proprietate. El a încercat să ne sugereze faptul că numele său a apărut pe Internet din greșeală și că o importantă agenție imobiliară de peste ocean nu reprezintă o sursă de încredere.
De asemenea, Răzvan Șerban Mustea nu a putut să ne ofere mai multe detalii nici despre Als Invest Concepts Inc, o misterioasă firmă care a deținut, înaintea familiei Mustea, una dintre cele două proprietăți vizate.
El ne-a spus că nu este acționar în firma respectivă și nu are nici afaceri cu ea, dar a lăsat să se înțeleagă faptul că acest vehicul financiar ar putea fi folosit de tatăl său, care „derulează afaceri transparente și corecte“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.