Home Actualitate Căşti audio contrafăcute în valoare de aproximativ două milioane lei, reţinute de...

Căşti audio contrafăcute în valoare de aproximativ două milioane lei, reţinute de inspectorii vamali

DISTRIBUIŢI

Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud au reţinut 13.000 bucăţi căşti audio susceptibile de a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală pentru marca APPLE. Bunurile au o valoare totală de aproximativ 2.000.000 lei şi au fost descoperite ca urmare a controlul fizic efectuat asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din China, aparţinând unei societăţi comerciale cu sediul în Ucraina.

În data de 31 ianuarie 2024, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud – Direcţia Regională Vamală Bucureşti au efectuat controlul fizic asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din China, aparţinând unei societăţi comerciale cu sediul în Ucraina.

Ca urmare a controlului, inspectorii vamali au descoperit 13.000 bucăţi căşti audio succeptibile de a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală pentru marca APPLE. Valoarea totală a bunurilor, dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţul de vânzare cu amănuntul al unui produs original, este de aproximativ 2.000.000 lei.

În conformitate cu reglementările Uniunii Europene privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operaţiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reţinut bunurile succeptibile de a fi contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Menţionăm că deşi se pot vinde cu preţuri atractive, mărfurile contrafăcute prezintă riscuri care pun în pericol sănătatea şi siguranţa cetăţenilor.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.