DISTRIBUIŢI

Chirurgul toracic prins de DGA la Institutul Marius Nasta luând șpagă alimente, băutură și bani lucra în spitalul de stat beneficiind ca șef de lucrări la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” de integrare clinică. După arestarea sa preventivă pentru mai mult de 30 de zile, Paleru a fost concediat de la Institutul Marius Nasta, iar după ce acordul de recunoaștere va rămâne definitiv nu va mai putea ocupa nici funcția de cadru didactic pe o perioadă de 6 ani.

Conform Statutului Colegiului Medicilor, în România medicii exercită profesia de medic doar în baza certificatului de membru al Colegiului Medicilor și pierd calitatea de membru dacă întrerup exercitarea profesiei de medic pe o durată mai mare de 5 ani.

Chirurgul toracic Cristian Paleru a și fost declarat inactiv de Colegiul Medicilor București adică nu mai „îndeplinește toate condiţiile prevăzute de lege pentru exercitarea profesiei”.

Procurorii i-au închis fabrica de șpăgi și l-au pus să plătească mita estimată pe 5 ani în urmă

Prin acordul de recunoaștere încheiat de Paleru, procurorii au dispus confiscarea specială de la șeful de lucrări din UMF a sumei de 21.950 de lei și confiscarea extinsă a sumei de 704.944,30 lei
În plus, Paleru nu are voie timp de 2 ani și 6 luni de la momentul deciziei definitive de condamnare, să exercite profesia de medic în sistemul public de sănătate de pe teritoriul României și trebuie să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 100 de zile. Citește AICI cum au estimat procurorii mita încasată de medicii șpăgari.

Cariera terminată de luarea de mită: Paleru trimis să facă un curs de recalificare profesională

După ce a recunoscut că lua mită de la pacienți, procurorii au acceptat ca Paleru să nu execute închisoare însă l-au obligat ca pe durata termenului de supraveghere de 3 ani, Paleru este obligat să urmeze un curs de pregătire şcolară ori de calificare profesională.

Aviz și altor amatori!

 

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.